Sen şimdi bunu yazdın ya,
o kafir dediklerinin hepsi dine döndüler.
sen de sevap point kazandın, hem de bir sürü
Sözüm ona yumuşak bir giriş yapmışsın
"bir zorlama asla yok, varsa bu da kişilerin kendi hatalarıdır. istediğinize tapabilir ya da inanabilirsiniz, hiçbir şeye inanmamaya inanabilirsiniz vs kimse karışamaz "
buraya kadar "hah tamam cidden karşısındakine saygı gösteren birisi " der gibi oluyor insan.
Lakin son cümle işi zora sokuyor
" kimse karışamaz beyin bedava. ancak siz karışıyor görünüyorsunuz.."
İslam da (ve diğer dinlerde) hata olmaz, olsa olsa insanda olur deniyor.
E şu ana kadar bir çok kişi de aynı şeyi söylüyor
deniyor ki ; "Körü körüne inanmayın, tanrı zeka ve beyin vermiş, gidin araştırın, ilim şamda olsa bile bulun"
sorun, soruşturun, araştırın, öğrenin, öğretin...
bunları söyleyenler kafir oluyor da, (ulvi olan) her din kitabındaki temel konu "oku , anla, öğren" temelini söyleyen ne oluyor ?
Hayırdır şimdi sen bunları söyleyerek Tanrıya şirk mi koşuyorsun ?

WBmuHAfiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gördüğüm kadarıyla konuda epeyce islama saldırma derdinde kafir arkadaş var. yalnız bu kendini bilgi küpü sanan arkadaşlar, insanların yanlış uygulamalarını islam sanıyorlar gibi görünüyor, islam dininin de bu uygulamaları yasakladığını bilmeden. neyse saldırdığıdınız islamin kitabı kuran, sizi (insanları) zaten özgür bırakıyor. bir zorlama asla yok, varsa bu da kişilerin kendi hatalarıdır. istediğinize tapabilir ya da inanabilirsiniz, hiçbir şeye inanmamaya inanabilirsiniz vs kimse karışamaz beyin bedava. ancak siz karışıyor görünüyorsunuz..

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
1. De ki: "Ey Kâfirler!"
2. "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem."
3. "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz."
4. "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk edecek değilim."
5. "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz."
6. "Sizin dininiz size, benim dinim de banadır."

https://youtu.be/6gy8fT8X9xA