nim 1 kira bedeli depozito verdiğimi, şimdide depozitoyu 1 kira bedeli karşılığı istediğimi söyledim. Bundan sonra babami filan aramış vs.vs.
1.Ben depozitoyu güncel kira oranında istemekte haklı mıyım?
2.Ev sahibini şikayet edebilir miyim? Maliye vergi dairesi vs.
3. Elektrik faturasını kontrat yapmadığı için kendi adıma alamamıştım, son faturayı ödemedim depozitoyu düzgün ödemezse faturayı ödemicem bana bir sıkıntı çıkarır mı?
1- Eğer kontratta kiranın artık oranlarını belirleme gibi verilen depozitonun da bu oranlarda artış gösterip geri iadesi yapılacaktır bendini koysaydın haklı olurdun. Adam sana verdiğin parayı geri iade ediyor burada haksızsın. Yani şu olmuşl olsa misal; o gün bedeli depo bedeli 1.000 Türl Lirası olduğunu ve sende o günün Euro / Dolar karşılığı 200 Euro/Dolar verdiğini düşünelim ve bunu da dedin ki 1000 TRY karşılığı 200 DOLAR/EURO verilmiştir desen o zaman verdiğin para biriminde geri alma durumun söz konusu tabi ki. Ama sen TRY vermiş ve geri aynı şekilde verdiğin bedeli alıyorsun.
2- Tabi ki şikayet edebilirsin eğer vergsini ödememişse bu çıkacaktır ortaya ama 1 numara istinaden se birşey çıkmayacaktır.
3- Hiç bir sorun çıkartmaz bu gibi durumlarda hep genelde allahındna bulsun gibi temenni ve beddualarla sonuçlanır.