Merhaba,

1. Olarak Bluğ yaşına gelene kadar müslüman olmayan bir ailede dünyaya gelen bir çocuk mesul değildir. İnsan fıtratı gereği sorgulama arzusu vardır. İnsan sorgular.Tıpkı senin sorguladığın gibi, Kuranda da ilk dendiği gibi Oku! Varlığını sorguladıktan sonra din ve temellerini incelediğinde karar verme yetkisi sana ait istersen atesitim diyebilirsin vb.
Görmek isteyen için gerçekten çok fazla delil var.
Ben umre yapmış biriyim hem orda 2 defa hemde hayatımda bir çok defa İslamın doğruluğuna ve Allahın varlığına iman ettim.
Müslüman bir ailede dünyaya geldim ve 6 yaşımdan bu yaşıma kadar hep sorguladım. Dürüst olucam hep sorguladım ve hep tatmin edici gerçekler hayatımda karşıma çıktı.

Kuantum fiziği çift yarık deneyi dahil bir çok şeyde ayrıca hayvanların ve tüm canlıların tecrübelerinden bunların bir çok detayına varabilirsin.

Mesela saçmada olsa aklıma gelen birşeyi paylaşıcam bir kedi düşün annesi doğduğu gibi bırakıp gitmiş bu kedi annesiyle yaşamış bir kedi kadar tecrübeli hayatta tepkiler veriyor bunun sebebi kedi atasından kalıtsal olarak mı bunların geldiği hayır değil şöyle mesela bir profesör düşün evladına tüm tecrübe ve birikimini verebiliyor mu hayır. Şimdi bunlar tatmın edici gelmemiş olabilir ve anormal gelebilir bilmiyorum kaza namazım var onu kılmaya gidicem vakit çıkmadan o yüzden kısa yazıp gitmeliyim. Ama whatsapp dan yazabilirsin.

2. soruna gelirsek orda aktarılmak istenen şu istediğin kadar dua bil ibadet etmeyi nil istediğin kadar şnan iman et sen hayatında bunu bütünleştiremiyorsan orada sual meleklerine doğruyu söyleyemiyorsun. Demek istenilen şu iman ettin müslümanım dedin insan öldürdün tövbe etmedin zina yaptın nekadar bko varsa yaptın ardından geldin allah bir peygamber muhammed sav. Vb dedin.. bunlar seni kurtaramaz deniyor

hayırlı geceler