fatiheryildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bakın şunu anlamıyorsunuz.. İnsanları belirli kurallara zorlarsanız bu din farketmeksizin birilerini sıkabilir.. Ben insanlar devletin kurallarına göre değil.. Dinin temellerine göre yaşaması durumunda diyorum..

En basitinden tüm Müslümanlar malının zekatını hakkıyla verse emin ol, bu kadar gariban kalmaz..

Tüm Müslümanlar kurbanını hakkıyla dağıtsa şu dünyada et girmeyen ev kalmaz..

İnsanları zorlamak değil, insanların kendi tercihleri olacak bu yaşam biçimi..
Dine göre yaşansa sorun olmaz diyorsunuz doğru mu anladım? Mesela adliyeler nasıl boş kalacak tarif edebilir misiniz? Darül harp bir ülkede yaşıyoruz en basitinden, bu ülkedeki toplu iğneden tutun ganimet olarak olınabilecek kadınlar, köle edilecek çocuklar darül islam ülkelerine helal, parası ve tüm mal varlığı onlara helal, eli silah tutan insanların katli onlara helal, sen hangi adliyeden adaletten bahsediyorsun? Hadi diyelim darül harp karıştırmadık, son din islam oluncaya kadar savaşın zaten İslamın emri, hadi uysana? Hadi gidin Fransayı, İngiltereyi, İsviçreyi komple İslama davet edin, kabul etmeslerse cizye isteyin, vermezlerse canlarınızla ve mallarınızla cihad edin, ne duruyorsunuz? Işid öyle yapıyor, Afganistan öyle yapıyor, gerçek İslamdan sapmanıza sebep olan şey ne? Konfor alanı tatlı bir şeydir kolay kolay vazgeçilmez haklısınız tabi.

Sünnetlere zaten uyma gibi bir şansınız yok, uyacaksanız hadi 6 yaşında çocukla evlenip 9 yaşında gerdeğe girin bakalım beğenmediğiniz medeni kanun ne söylüyor bir görelim. Hadi sünnet diye kervan baskını yap, insanları öldürüp mallarına el koy bakalım adliyeler boşalıyor mu doluyor mu birlikte görelim. Birileri sünnet diye üvey oğlunu boşatıp karısıyla kendisi evlensin bakalım görelim neler olduğunu. Çatı üzerinde hacet giderme ve 3 küçük taş ile taharet alma olayı var, hadi meraklıları bu sünneti uygulasın, youtube a düşerse milyonlarca izlenmezse bende bir şey bilmiyorum. Hadislere göre zaten kolay kolay amel edilemez, 1.5 milyon civarı hadisten birkaç tane örnek veriyoruz uydurma diyorlar sadece sahih olan Müslim, Tirmizi, Ibn Mace, Nesai, Ebu Davud ve Buhari gibi isimlerin Hadisleri sahihtir diyorlar, şaak diye Müslimij hadisini koyuyoruz bunu diyen şahsın önüne yok o öyle değil, orada öyle demek istemedi, sen yanlış anladın, bilmem hangi hocaefendi öyle anlamamış, bak bilmem hangi tarikat böyle anlatıyor, bak şu cemaat o hadisin sahih olduğunu kabul etmiyor gibi cümleler duymaya alışığız. Ayete göre yaşayıp 2 kadının şahitliğini 1 erkeğe bedel gör mesela adliyelerde o zaman bir şeyler değişir belki. Boşanma davalarında aldatılan eşe söyle bakalım senin eşini biriyle çıplak görmen ve onun itiraf etmesi yetmez, 4 şahit lazım de, hatta kadınsan boşanma hakkın yok de, erkeğinin sözünden çıkarsan Ayetlere göre yersin dayağını döv Ayeti var de bakalım hangi haklarını bilen kadın evet diyor. Erkeğe mirastan 2 pay, kadına 1 pay de bakalım itiraz ediyor mu görelim.