Merhaba Arkadaşlar;

3 yıl sözleşme yaparak geçen yıl Ağustos ayında 1.750 TL'ye kiraya geçtiğim eve bu yıl ev sahibi %25 muhabbetini dahi yapmadan direk olarak %72 zam yapmak istiyor.

İşin diğer tarafında ben hem kiracı; hem de ev sahibiyim. Kendi evimden aldığım kiranın üstüne 100 TL civarı ekleyerek kendi kiramı ödüyorum. Doğal olarak bana yapılan zamdan kiracıma bahsettim haklı olarak %25 üstü olmaz dedi. Anlayacağınız iki tarafı da sıkıntılı değnek elimde kaldı. Hiç bir şekilde kira geliri, getirisi beklentim yok; kiramı çıkartsa razıyım diyerek bu evi tuttum. Bende kiracım gibi %25 taraftarıyım (yada daha yakın tutarlarda beklenti) süre istedim evi tutarken aracı olan bir kaç arkadaş ile konuşup durumu izah edeceğim.

%25'e direterek bu yılı geçirirmiyim bilmiyorum; İnternetten bir çok kiracı ve ev sahibi hakları ile okuduğum kadarıyla 3 yıllık sözleşmem süresince kalabilirim görünüyor. Tabi; ev sahibimin yapacağı veya yapabileceği kurnazlıklardan bir haberiz malumunuz hiç bir şey yazdığı gibi olmuyor. %25'te olduğu gibi bir çok itiraz duydum ama etraftaki kiralık fiyatlarından dolayı bir çok insan razı olmuş %25 üstü zamlara.

Başına böyle bir durum gelen var mı? Yapabileceklerimi veya dikkat etmem gereken konular üstünde önerilerinizi ve yardımlarınızı istiyorum arkadaşlar;

Şimdiden teşekkür ederim.

Not : Ev Sahibim; 25 kadar dairesi olan kiraya gelirine bağlı olarak kredi ödeyen veya gelir ile yaşayan bir insan değil.