gaometri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye geneli ev fiyatları uçuk fiyatlarla satılmakta. Hal böyle olunca ev sahibi olma hayalleri suya düşüyor. Hergün ilanlarda olan evlerin fiyatları sürekli değişiyor. Bugün farklı bir fiyat yarın ertesi gün farklı bir fiyat olur. Az çok biraz birikim var ama belki fiyatlar az da olsa düşer diye bekliyorum. Devlet bu yönde bir adım atması lazım. Diyelim ki evin yaşına, bulunduğu yere ve büyüklüğüne göre taban fiyatlar yapması güzel olmaz mı? Sahibinden baktım son altı ay içerisinde ev değerleri %163 aartmış. Bu şekilde olursa kimse ev sahibi olamaz.
Yeni yapılan evler bu zamla yapıldığı için aşağı fiyattan vermezler. Yeni yapılan 2+1 evlerin değeri ise 1 milyonu geçiyor Diyarbakır'da.

Senin fikrin ne bugün alsan yarından daha mı iyi, yoksa bekle illa ki düzelir?
Devlet tavan fiyat uygulaması yapamaz, bu serbest piyasa dediğimiz şeye aykırı.

Geçen gün başımdan geçen bir olayı paylaşayım ev fiyatlarının neden düşmediği konusunu biraz aydınlatıyor. Okuduğum şehirde ev fiyatları çok uçuk, bu şehirin yerlilerinden birisi ile muhabbet ediyorduk ve ben ev araştırdığımı söyledim.

Bana en kısa zamanda almam gerektiğini, üniversitede 35 bin öğrenci olsa da 17bin 500 kişilik yurt kapasitesinin bile olmadığı, geri kalan öğrencilerin ev kiralamak veya satın almak konusunda bu şehrin yerlilerine mahkum olduklarını söyledi. Şuan da bir ev alırsam 2 seneye kalmaz %100 değerlenirmiş.

Aynı şeyi büyükşehirler için uyarlayalım, oralardaki ev sahipleri de çalışmak veya okumak için gelen insanları kendilerine muhtaç olarak görüyorlar.

Bundan dolayı linç yiyebilirim ancak kendimizi kandırmayalım. Ev, araba gibi temel ihtiyaçların fiyatlarının sürekli yükselmesinin sebeplerinden birisi de halkımızın aç gözlü olması ve bu malları yatırım aracı olarak görmesidir.

Bu bakış açısı devam ettikçe kur, enflasyon onlar için sadece bahane çünkü evlerini satmak gibi bir dertleri yok.