Selamlar,
25.06.2022 tarihinde babamla kiracı arasında yazılı sözleşme yapılmış fakat son imza benim atmam gerekiyor ev sahibi olarak,
05.07.2022 tarihine kadar evin bulunduğu il'de olmadığımdan dolayı beni beklemişler elektrik abonelikleri için vs.
Fakat evden tapuyu alıp götürmeleri yetiyordu ve bu sekildede ifade etmiştim.
Ve hasıl ben geldiğimde, bayrama bir kaç gün vardı ve kendisini aradığımda çalıştığını yarın görüşebileceğini belirtti.
Ertesi gün aradığımda bu sefer müsait olmadıgını , aradığındada saat 16:00'ı geçtiğinden mesayiye yetişemeyeceğimiz için gidemedik.
Bayram 'dan sonrada kişiyi arıyoruz fakat hiçbir şekilde ulaşamıyoruz.
Babamın en son telefonunu açtıklarında,
Babası ordan çocuga sesleniyor, " Babam uyuyor" de olarak ifade ediyor ve çocuğu babam uyuyor diyip telefonu kapatıyor.
Kiracıdan , 1 Kira peşin , 1 Kira depozito almıştık
3 gün sonra evin 2.kirası gelicek halen oturmadı.
Telefonları açmıyor ve ulaşamıyoruz ?
+ Bayram sonrasında aramasını bekledik fakat kendisi hiç aramadı?
Bu kiracının hakları nedir bizim haklarımız nedir ?
Benim kafamda geçen,
Kiracıya sms atıp, durumu belirtmek.
3 gün sonra kiranızın vadesi doluyor size ulaşamıyoruz, eğer oturma niyetiniz var ise 2.kirayıda ödeyip eşyalarınızı taşır oturursunuz,
Oturma niyetiniz yok ise, 1 kira bedeli verilen paradan düşülüp geri kalan parada tarafıınza iade edilecek ( depozito )
Şimdi anahtar onda velevki anahtarı vermeyeceğini dile getirirse, çilingir ile kapıyı açtırıp kildii değiştirip bu masrafıda depozitodan düşeceğim.
Bu konuda bunu yapma hakkım varmıdır ?
Bunun en doğru yolu ne olur ?