Gokotas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam onsuz yapabilrsiniz.

Bu işi keyif işi haline getirin. Canınız sıkıldığında değil keyifle eğlenirken içeceğim diyin ve felsefeyi böyle kurun. Sigara dediğiniz insanı pis kokutur tiksindirir. Lakin 10 yıllık arkadaşlarınızla dışarı çıkıyorsanız o gün 5 paket için. Sonraki ay hiç içmeyin Bir bakmışsınız içmiyorsunuz bile.
Gokotas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir insan o kadar keyifli olamaz Gerçekten keyiflilikten bahsediyorum. Hepimiz tabii ki de nefes aldığımız için, Allah'ın nimetleri için elbette şükrediyoruz, bunun için elbette keyifliyiz ama bu tam anlamıyla gerçek keyif değil.

Dışarıda örneğin 500₺+ hesap ödeyeceğiniz bir mekana gittiğinizde için,
Konsere gittiğinizde için,
Eski dostlarla uzun sohbetlerde için,
Tatile gittiğinizde için,

Sıkıldıkça içmeyin,
Çalışmaya mola verdiğinizde içmeyin,
Bir meşkaleniz yokken içmeyin,
İçmek için sebep üretip içmeyin,
Evde içerisinde(kötü kokuyor gerçekten) içmeyin,
Balkonda içmeyin,

Kiminin motivasyonu para olur kimisininki felsefe. 30 yaşındayım, bu zamana kadar cebimde her daim sigara alacak param oldu. Üniversite arkadaşlarımla beraber çok içtim, askerde akşam nöbetlerinde çok içtim. Ama her zaman şunu dedim kendime. İstediğim zaman bırakır, istediğim zaman da istediğim kadar içerim. Geçen bayram tatilinde günde 2 paket sigara içtim. 5 gün deseniz 10 paket eder 1 karton 1 haftadır çalışıyorum, daha ağzıma götürmedim Çünkü o keyif tatildeydi. Tatil bitti iş hayatına döndük sigara içmeye gerek duymuyorum. Evde eşim ve kedim var. Evde içsem onlar da kokacak. Bir yere gittiğinizde gerçekten sigara kokusu çok rahatsız edebiliyor.

Parasal olarak motive olacaksanız da yine zam gelecekmiş Bu da bir sçeenek.
Valla şiir gibi anlatmışsınız keşke sizler gibi olsaydım. Bırakıyorum seni deyip çekip gitsem gerçekten çok mutlu oldum aramızdan birinin istediği gibi hareket etmesine😊
Piramitweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhaba öncelikle bu kararın için seni tebrik ederim. Yaklaşık 20 gün önce de aynı kararı ben aldım. Fakat benim hak konusu yoktu dedim artık bitti bir daha içmedim.

Bu biraz hırs meselesi, sigara olmadan da hayat devam ediyor. Çok fazla istek geliyor bazen çubuk kraker falan yiyorum. Nargile tavsiye ederim. Nargile zahmetli bir iş onla kendinizi avutarak devam edebilirsiniz.

Umarım tamamen kurtulursunuz.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz tavsiye için. Evimde nargile mevcut ama yıllardır kullanmadım ve kurmasını pek fazla anlamam. En yakın arkadaşım kurmustu en son her seferinde onu cagirmamda ayıp olur. Video izleyerek denemiştim çok fazla keyifli tat alamamıştım😊
İnşallah kurtulacağım sigara maliyetinden dolayı değil. Yürürken, koşarken çok zorlanıyorum ileride daha fazla sorun olucak.