kesinlikle her noktasına katılıyorum... eskiden hindistan için söylenen bi söz vardı,artık bizim için de geçerli.hindistan dışarıdan baktıgında kimine göre inanılmaz derecede fakir,kimine göre inanılmaz derecede zengin.sebebide ortasının olmaması...halkın bi kısmı gecelik 300-400$ı bahşiş diye dagıtıyor,bi kısmı ise o parayı 1 yılda ancak kazanıyor.eskiden bizim ülkede orta direk diye tabir edilen bi sınıf vardı,işte tam bu ikisinin ortasında kalan kısım.artık o yok...yani yıllarca internetdeki forumlarda yada izledigim filmlerde dalga geçtikleri hindistan ile bu konuda aynı durumdayız artık...
tüketim çılgınlıgına gelince,malasef çevremden bu yüzden çok laf yedim yıllarca.mesela arkadaşım var,a101de kasiyer.maaş olarak ne kadar alıyorlar bilmiyorum ama giydigi bi gömlek 5ktl den aşagı degil,aynı şekilde pantolonu,ayakkabısı,saati hepsi öyle.1 gömlek alıyor,1 yıl taksidini ödüyor.başka bi arkadaşın kardeşine denk geldim 2 yıl bigün önce gezmeye çıktıgımda,birisiyle yol kenarında muhabbet ediyordu.yanlarına gittim,muhabbet şu ; abi elimde iphone 10 (modelleri sallıyorum,kaç var kaç yok hiç bi fikrim yok model olarak) var işte bunu satacam.altımdaki motoru satacam,dayımlada konuştum işte bilmem kaç bin tlde o borç vericek ve alıcam onu.hayırdır kardeş,ne alıyorsun dedim.telefonu gösterip,abi bunun 11i çıkmış,onu alıcam dedi.abi elindeki telefon zaten 7-8 ay öncesinin telefonu,belki sen alalı 3 ay ya oldu ya olmadı.yenisi çıktı diye bu kadar borcun altına girilir mi dedim.napalım abi işte yoksa herkes bizi ezikliyor,kızlar yüzümüze bakmıyor,alıcaz bi şekilde dedi.2 sene sonra bu çocuk telefonun güncel versiyonu için ciddi ciddi ya hırsızlık yapıcak,ya organını satacak hale gelecek.kaynak ustasının yanında çalışıyor,aldıgı 3 kuruş maaş ama sadece telefonda degil her konuda bu şekilde.
banada sürekli işte bizden kaç kat fazla para kazanıyorsun.neden kolunda 10klık saat yok,üzerindeki gömlek en az 5k lık olucak filan diye takılıyorlar.arkamdan muhtemelen çok daha kötülerini söylüyorlardırda,neyse

ülkedeki ekonomik sorunlarda ortada,gitgide batıyoruz.bu arkadaşların hali ne olacak,kendimden çok onları merak eder oldum