AlganHan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ülkede sadece asker, polis, öğretmen, doktor öldürülmüyor. Bir kadın öldürüldüğünde ortalık inliyorda, kadın yüzünden öldürülen erkekler için kimsenin sesi çıkmıyor. Her meslek gurubundan insan öldürülüyor. Savcı, avukat, memur öldürülüyor. Oğlunu dövdü diye, ilkokula giden bir çocuk öldürülüyor. İftiraya uğradığı DNA raporlarıyla da ortaya çıkan 20 yaşlarda elektronik servisliği yapan bir genç namus cinayetine kurban gidiyor.
Hiçkimsenin, hiçbir koşulda adaleti kendilerinin sağlama girişimlerini tasvip etmemekle birlikte; Haklı yada haksız hiç bir ölümü doğru bulmuyorum. Ama herkesinde kendince bir nedenle, kişilerin mesleki kararlarına göre öldürüldüğü ortamda ayrımcılıkta yapmıyorum.
Mezun olduğum ilk yıllarda 2 yıla yakın bir süre üstelik eğitim ve araştırma hastanesi bilgi işleminde çalışmış biri olarak bazı idealist doktorları tenzih ederek insan sağlığı ve para ikileminde ki tutumlarını anlatmak istemiyorum. Zira bu yazı bitmez.

Perşembe ve Cuma günleri işe gitmeme eylemleri vardı zaten. Bugün ki eylemleri çokda bir şey değiştirmedi. Amaçlarıda da ortada. Hastanız olsunda o zaman anlarsınız da demeyeceğim. Hiç kimsenin dermansız derdi olmasın. Bazen fikirlerimiz uyuşmasa da aynı ülkenin vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin evlatlarıyız. Terörist fikirleri olmayan herkesle ülke bazında kardeşlik hukukumuz var.

Ayrıştığımız nokta şu. Devlet ve Hükümet kavramlarını ayıramıyoruz. Hangi karar ve uygulamalar Devlete zarar verir, hangileri hükümete zarar verir ayrıştırılmıyor. Aman filanca zarar görsünde varsın Devlette görsün fikrinden uzaklaşılmamış.

Sadece siyasi görüşe göre değil de vicdani görüşe göre yorumlar yapılsa, herkesin bu konuda ki fikride aynı olacak ama o iş biraz zor. Her konu siyasi bakış açısıyla yorumlanıyor.

"Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" Vatanını seven herkese selam olsun.
Anlatamazsın hocam. Siyasi görüş yüzünden devlete, millete düşman kesilene laf anlatamazsın. Yoğun bakımda şuan hastası olsa kıyameti koparırlar eylem yapılıyor diye. Herkes kendi işine geldiği gibi.