mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.5 yıl önce dijital işlerden ilk paramı kazandığım müşterim peşimi bırakmıyor arkadaşlar taktik verin.

Müşterinin sürücü kursu vardı. Instagram hesabını yönetmek için aylık 500 lira maaşı hiç düşünmeden kabul etmiştim. (para büyük değil, ben çok fakirdim)
Hiç unutmam, onların verdiği maaşın bir kısmıyla da host + domain almıştım. Ve hediye olarak site kurmuştum onlara.
Kendi cebimden ödedim. Ekstradan saatlerce emek verdim...

Neyse tabi biraz kendimizi geliştirince daha büyük işlere atıldık falan...

İşte o zamanlar yaptığım böylesi jestler müşterinin vazgeçilmezi yapmış beni.
Son 1-2 aydır benden yine bir site istiyorlar. Abi bıraktım o işlere bakmıyorum dediysem de inandıramadım. (çünkü bırakmadım)

Yok illa yap işte bizi kırma.

Sonra sağlam göz dağı verecek bir fiyat çektim bunlara.
Yav arkadaş bunu da mı kabul ederler. Kafamıza taş yağacak!! (sebebini anlatıcam)

Burada sabrın taştığı noktaya geliyorum.

Geçenlerde numaramı değiştirmiştim. Bana ulaşamayınca alacaklı gibi evimin önüne gelmişler.
Allahtan babam klas bir hareket yapmış ve evde olmadığımı söylemiş.
Yoksa adamlar resmen beni gördükleri yerde yumruklayarak ikna edecekler.

"O site yapılacak" .

Şimdi diyeceksiniz ki, "amma naz yaptın sen de. yap işi teslim et. parası da güzel diyosun" .
Ama bilmediğiniz bir gerçek var.

Bu insanlar yaptığım işin kıymetini 1.5 yıl sonra anlıyorlar! (gerçi bundan hala emin değilim)

Hani bazı insanlara ne yaparsan yap yaranamazsın. Günün sonunda aldığın üç kuruşu da çok görürler ya sana...
Sonra bir de gurur kırıcı bir şekilde işine son verirler. İşte bunun kelimelerle anlatamadığım onlarca mislini yaşadım.

Yanlış anlamayın. Bendeki gurur değil. Sadece o gün bir karar vermiştim.

Sırf işe ve paraya ihtiyacı olduğunu gördüğü için insanlara köle muamelesi yapan birini görürsem...
O kişiyle masada tonlarca para olsa da iş yapmam.

Şükürler olsun bugün müşterilerimi seçebilecek noktaya geldim.
Size de bunu nasıl başarıp esaretten kurtulacağınızı anlatıcam.
İşi forumdan öğrenci birine paslada bari öğrencinin yüzü gülsün