KadiRJN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam Dostlar..
Uzun Bir Süredir 60 kg de Takılı Kalmış Vaziyetteyim. Aslında Az da Yemiyorum Ama Neden Bilmiyorum Bir Türlü Kilo Alamıyorum. Bazen 59 a Düşüyorum Sonra Yine 60 Oluyorum ( Boyum 1,70)
Abur Cubur, Fast Food ve Asitli İçecekler Pek Tüketmiyorum.

Var mı Önerileriniz ? Gerçekten İhtiyacım Var.
Boy 1,75 kg 86 idi 78-80 arasıyım şu an. 70 kg iken iyiydim, o zamanlar işe yürüyerek gidiyordum git gel 2 km günlük 70-71 arası sabitti. Ne zaman işi bıraktım, o yolu yürümeyi kestim, eve pc başına geldim, 1 sene içerisinde 86 ya çıktım.
Kısacası, hareketsizlik, abur cubur, geç ve düzensiz yemek saatleri + stres kilo alımını tetikliyor bende.
Peki sağlıklı mı ? hayır bence değil. Şu anda mümkün değil 76 nın altına inemiyorum, bel çevresi acayip kalınlaştı, eski kıyafetler çöp, özellikle yazlıklar giyilmiyor sığmıyorum.
+Bir atalet sardı, tembelleştim hareketsizlik nedeniyle. Metabolizmam yavaşladı hissediyorum, wc günleri bile uzadı, eskiden hasta olmazdım, ufacık birşeyden nem kapıp nezle grip olabiliyorum.
Kısacası, kısa vadeli hızlı kilo alımını desteklemiyorum, özellikle pilav abur cubur diye kötü kalori tavsiye edenleri kınıyorum.
Bunun yerine haftada 2 gün full body ağırlık çalışmanı ve günlük beslenmene + 300 veya 400 kalori ilave etmeni ağır ilerlemeni tavsiye ediyorum.
2 ayda 5 kilo alıp bıngıl bıngıl sallanması var, 1 senede 5 kilo alıp hemen hemen aynı elbiselerde daha iyi - dolu görünmek var.