Çalıştığım şirkette bize bir eğitim verilmişti, eğitim dediğimiz zaman iş ile alakalı bir eğitimdir diye düşünmüştüm bende bu yazdığımı okuyan kişiler gibi. Fakat böyle olmadı. Öyle güzel bir sohbet ortamı yaratılmıştı ki anlatamam. O eğitim bana hayatımda 2 farklı noktada kendime sormam gereken soruyu hatırlattı.
Bugün buradan ne ile ayrılıyorum ? Bugün bu eğitimden hayatına katacağın hangi şeyleri öğrendin ? Velhasıl olaya gelmek isterim. Kendimiz ile barışık bir insan olmalıyız, değerler bizi biz yapan şeylerdir kendi değerimizin farkına varmalıyız. Aşkmış sevgiymiş işmiş güçmüş tabi ki bunlar hayatımın bir noktasında bizim için çok güzel şeyler çıkartıyor karşımıza fakat bunların dışında kendi değerimizin farkına varmalıyız. Yaşadığımız en kötü olayda bile olumsuzluğa düşmemeliyiz. Örnek veriyorum; bir toplantıya katıldık ve toplantıdan hiç verim alamadık burada eğer eski kafa yapımla bir sonuç çıkartacak olsaydım eğer "boşa vaktim gitti" diyerek kendi içimde olumsuz bir durum yaratmış olurdum. Ama kendi değerimin farkında vardığım için artık şunu söyleyebiliyorum "bu toplantıda anlatılan şeylere zaten sahibim, ben bunları zaten biliyorum bu durumda daha da fazlası için kendime bir şeyler katmalıyım" diyerek oradan ayrılıyorum. Olumlu düşünmek hayatımızın her anlamında bizim için en iyi şeydir. Unutmayın para pul mal mülk hiç bir şey önemli değil. Önemli olan kendimize yaptığımız yatırımdır. Önemli olan kendi değerimizi kendimizin anlamış olmasıdır. Umarım moralinizi, halinizi bir nebzede olsa yükseltmişimdir. Hiç bir şey sizden önemli değildir. Sağlıcakla kalın.