X özel üniversitede tam burslu olarak YBS okuyorum. 2. sınıfa geçtim. Buna hitaben birkaç durumdan bahsedeyim.
Öncelikle isminden dolayı çok ön yargıyla karşılaşabilirsin. Evet diğer bölümler gibi karizmatik bir ismi yok ve sürekli olarak "Hmm" sesini duyabilirsin
Genel itibariyle bölüm kapsamında yazılım, işletme, ekonomi, muhasebe, veri, istatistik, araştırma yöntemleri, veri ve siber hukuku, bilgi ve sağlık teknolojileri, pazarlama... gibi birçok alanı birden alıyorsunuz. Bir tık da üniversitenizin size sunduğu programa bağlı bunlar. Ancak genel itibari ile yazılım + iktisadi taraf olarak belirtebilirim.
İş dünyasına girişin bir tık daha kolay oluyor. Özellikle işverenler artık çalışanının birkaç farklı alanda da başarılı olmasını istiyor. Bunun için de avantajlı oluyorsun. Yazılıma saplanıp kalma bu nedenle, iktisadi tarafını da kas. 1. sınıfta her şeyin temelini veriyorlar. Çok fazla kasma. Bu zaman müddetince kodlama dillerinin mantığını kavramaya çalış.
Staj olayını da LinkedIn'den çözebilirsin. Şu anda ben de kurumsal bir firmada (eğitim ve sektörde en bilindiklerden) çalışıyorum. Bölüm kapsamında öğrendiğim bazı bilgiler şu anda işime yarıyor.
Başarılar şimdiden
Bölüm hakkında yazdığım yazım:
Yönetim Bilişim Sistemleri