Alihanb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun da çözüm olabileceğini düşünmüyorum hocam, elinde ki dövizi bozmak yerine kur korumalı mevduat hesabına yatırım yapar. Zaten ha dövize yatırım yapmışsın ha kur korumalı mevduat hesabına. Veya bir kaç ay sonra alacağı ham maddeyi bugün alır bu seferde ithalat yükselir cari açığın çoğalır. Nereden tutarsan tut biraz özellikle uzun vadede sorun yaşayacağız sanırım. Hayırlısı olsun diyelim.
Evet zaten söylediğim gibi geçici çözüm bunlar. Durum bu noktaya geldikten sonra ancak iyi kötü üretim yapan şirketlerin tavır almasına sebep olur.

KKM daha çok bireysel yatırımcıyı ilgilendiriyor, Bu son mevzu ticari faaliyeti olanları kapsıyor.

KKM'de de insanlar hazineden çıkan kar ödemesini eleştiriyor ama vatandaştan topladıkları paranın maliyeti dış boŕclanma maliyetinden daha düşük o tarafını da düşünmek gerek. Ben KKM'yi destekliyorum hem vatandaş gelir sağlıyor hem dolar karşında güvencesi var hem de hazineye kaynak yaratılıyor. Mevcut şartlarda kötünün iyisi yani.

Tabii bunlar geçici çözümler günü kurtarıyoruz, bir önceki mesajımın sonunda dediğim gibi sebeplere çare üretilmiyor, sonuçlara çözüm üretiliyor bu da sorunu ortadan kaldırmıyor doğal olarak.