Polat1903 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen neden arıyorsun ki bırak o seni arasın çok üstüne varmışsın gerek yoktu. Bırak o seninle uğraşsın.

Deki kendin oturacaksın madem bana bu sebepten ihtar yolla. Eğer kendi oturmaz ise dava açarsın.
ben aramadım hocam 4 haziranda o aradı beni konuşturtmadan kapattık telefonu. bu konuşmadan 15 gün sonra konuya attığım whatsapp mesajını attım kendisine cevap gelmedi.

TechnicaL35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizi sadece ''eve alt-üst soydan birinin taşınması'' sebebiyle çıkartabilir ama bunu yapabilmesi için, ev sahibinizin aynı belediye sınırları içinde başka bir konutu olmaması gerekiyor.
Yani, aynı ilçede başka bir evi daha varsa sizi kesinlikle çıkartamaz.

Eğer, eve kendim oturacağım diye ısrar ediyorsa sizi evden yasal yoldan çıkartsın. Eğer siz ev sahibinizin sözüne güvenirseniz, evden çıkarsınız ve bir bakmışsınız ki başka bir kiracı eve girmiş...
Bu şekilde bir hak talep edemezsiniz. Fakat, siz bu aşamaları mahkeme yoluyla ilerleyip mahkeme kararı ile çıkartırsa ve eve kiracı alırsa, o zaman bir yıllık kira bedelini tazminat olarak alırsınız.

Sözleşmeler genelde 1 yıllık süreyle yapılır fakat bu sözleşme sonunda karşılıklı anlaşıp evden çıkmadıysanız bu sözleşme otomatik 10 yıla uzar.
Yani, 10 yıla kadar çok bariz bir hatanız olmazsa (aylarca kira ödememek, apartmandaki herkesin şikayetçi olması v.s) sizi çıkaramaz, siz isterseniz çıkarsınız. (Üç ay önceden bildirmek kaydıyla)
5 yıldan sonra ise ''kira tespit davası'' açabilir. Mahkeme, bilirkişi atar ve yakın çevrede aynı şartlardaki evlerin kiralarına göre bir kira bedeli belirlenir. Fakat, size bunu da yapamaz.

Siz bu süre içinde devletin yasal olarak belirlediği (%25) orana göre kira kontratınız yapıldığı ay zam yapın ve gönderin, daha yükseğini talep edemez.
Konuşmaları v.s silmeyin, hakaret v.b boyuta taşınırsa hiç oralı olmayın polise şikayette bulunun. Olur da ileride mahkemelik falan olursanız lehinize olur.

tek tek alıntı yapamadım kusura bakmasın arkadaşlar teşekkür ediyorum yorumlarınız için ben yorumlardan anladığım kadarıyla yine whatsapp üzerinden ev bulamadığım için çıkamadığımı eğer gerçekten kendisi oturacaksa ihtarname çekmesi gerektiğini söylicem kendisine. anlaşıp orta yol bulma isteğimi de eklerim mesaj sonuna. ne zaman yazmam gerekiyor peki hocam 15 temmuzda kiramı ödicem ama sözleşmede yazan tarih 4 ağustos