Merhaba,
HP Gaming Laptop um var. Yaşadığım süreçte sorunun ne olduğu anlaşılamadığı gibi pek çözülebildiği de söylenemez. Şöyle ki;
Bilgisayarı açınca HP logosu görünüyor, sonra Windows Logosu çıkıp açılması gerekirken siyah ekranda kalıyor öyle karanlıkta bekliyor.
Bios ekranı ve boot menü ekranına giriyor ancak tüm ayarları kurcalamama rağmen bir işe yaramıyor. Format atayım desem boot menüden flashı seçiyorum ama yine siyah ekranda kalıyor, format atmak için yine windows logosunu göremeden formatı başlatmıyor
Sorun 1; Zoraki Açılış
Biosu güncelliyorum (Açılmadan önce Windows tuşu +B) sonrasında biostan legacy support disable yapıyorum fakat 3f0 adında (Yanılmıyorsam) disk hatası alıyorum, diagnostic ayarından ssd check işlemi yapıyorum, bilgisayarı yeniden başlatıp, legacy enable yapınca açılıyor. Ama maalesef her seferinde bu eziyeti yapmam gerekiyor.
Belki Windowstandır dedim, zor bela açtığım bir sırada Win 10 u başlattaki menüden sıfırladım yine sorun devam etti.
Servise iki kere gönderdim, birincisinde sadece bios güncellediler, ikincisinde de bios güncellemesi ve bakım yaptılar donanımsal arıza yok diye geri gönderdiler.
Sorun 2: Kafasına Göre Açılış
Laptop'u en son gönderdikten sonra servisten geldiği gibi açtım yine windows logosunu göremeden siyah ekranda kaldı. Kapatıp açtım bu sefer düzeldi. Kapattım, yeniden başlattım defalarca denedim bir sorun yoktu. İyi bari düzeldi diyip bilgisayarı daha fazla kurcalamadan kapattım.
Laptop 2-3 saat kapalı olunca tekrar açayım dedim yine logo gelmedi. Kapatıp açınca bu sefer açıldı.
Kısacası Windows açılması için önce bir kere açıyorum; windows logosu gelmeden siyah ekranda bekliyor, kapatıyorum tekrar açınca düzeliyor.
Böyle anlamsız saçma sapan sorun var şimdi. Bilgisayarım 2-3 saat kapalı kalsın, açmak için 2 işlem yapıyorum ve sorunu yok deniyor.
Bilen, gören, duyan yardımcı olursa, beni bu dertten kurtarırsa sevinirim.
Not: Siyah ekranda beklerken fanlar çok fazla sesli çalışıyor ama ekran kartı dahil tüm testleri yaptılar, sürücüleri güncel, donanımsal açıdan bir sorunu yok deniyor.
Edit: Arkadaşlar yaşadığım sıkıntıyı video çekerek teknik desteğe laptopla birlikte gönderdim. Nihayetinde anakart değişti ve sorun ancak bu şekilde düzeldi.