4 haziran günü ev sahibi arayıp kendim oturacağım diyerek kontrat bitiminde evden çıkmamı söyledi. ( 5 ağustos ) bende aslında devam etmek istiyordum bile diyemeden resmen beni konuşturtmadan telefonu kapattık. telefon görüşmesi 2 dakika bile sürmedi. aradan 20 gün geçti ev bulamıyorum hem malum fiyatlar hem de eşyalı aradığımdan istediğim gibi bulamadım açıkcası bulacağımı da pek düşünmüyorum.
1300 lira kira veriyorum şuan evler 2500-3000 den başlıyor. bu kadar zam yapamayacağı için kendim oturacağım dedi diye düşünüyorum çünkü kendisi evde oturacak birisi kesinlikle değil. kendi rahatını bozup -1nci kata taşınacak biri hiç değil. 2 yıldır kiracısıyım tanıyorum kendisini. ama tabi hayır siz oturmayacaksanız fazla kira almak için çıkartıyorsunuz diyemediğim için telefonda sadece tamam diyebildim.
kendisine geçen hafta tam 1 hafta önce aşağıdaki mesajı attım , yapmam gerekenden çok fazla zam teklif edip (%50) ekstra olarak depozitoyu da eşitleme teklifi ettim cevap dahi gelmedi. bana söylenen kontrat tarihi bitince %25 zamlı fiyatı direkt göndermemdi. ama ben %50 teklif ettim orta yol bulalım diye. cevap alamıyorum. bundan sonraki mesajım yine böyle ılımlı çözüm yolu bulma mesajı mı yoksa ben evden cıkmıyorum ne yaparsanız yapın yasal yollarla beni çıkartın mı demem olur ? bunu dersem nasıl bir sürem olmuş oluyor ? kısacası ne yapmam gerek bilgisi tavsiyesi olan var mı ?
ihtarname çekin diyeceğim ama ihtarnamenin süresi ne kadar oluyor ne zaman bunu demem lazım. şimdi dersem 1buçuk ay daha var süresi geçer mi ? bilgisiz hareket etmek istemiyorum internette yazanlardan kafam çok karıştı.

bildiğim şeyler : eğer dediği gibi kendisi oturmazsa dava edip tazminat alma + 3 yıl kiraya veremeyeceği oluşu. ama ben evde en az 1 sene daha devam etmek istediğim için bu yola gitmek istemiyorum