MafyAlemi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar çok mantıksız açmış konuyu açan arkadaş.

ikametgâh nedir? Bu sürekli olarak değiştirilebilir mi?
Sürekli değiştirilebilecek bir durum mudur?
Temel ihtiyaç mıdır? Gibi binlerce soruya cevap vermeden açmış arkadaş demekti evi var birde şu çerçeveden bakalım.

Ben 2022 Yılı Ocak ayında %30 Zam yapılarak 2700 TL kiraya anlaştım ev sahibi ile.

2022 Mayıs ayında karşı taraf 3800 'e kira ya verdi diye söylenmeye başladı.

2022 Ocak ayında 2700 ben binada en fazla para veren kişiydim. Bu maalesef o şu kadar veriyor diyerek insanları en temel ihtiyaçlarını kafanıza göre siz değiştiremezsiniz.

Gelelim ev sahibinin evine çökme fulyasına, Arkadaşım devlet planlaması senin babanın uşağı değil o mahalleye imar verirken 10 sene sonra ki kamu ihtiyacını giderebilmek için verildi.

Yani bu talebi karşılayabilmek için o binanın yapılmasına izin verildi.
Yani o babanın yada senin arsan olabilir ama o binaya devlet 5 kat çıkabilirsin derken bu sebepleri göz önünde bulundurdu.

En nihayetinde Kiracının ve Nüfusun artması sebebi ile fazladan ev sahibi olmuş insanlar şu kafaya ulaşıyorlar. Hayret ediyorum.

Bu kafa ile olmaz arkadaşlar cidden olmaz mahallede birisi 3500 oturuyor diye kiraya zam yapma hakkı vermez size bu önüne geçilmezse kimse düzenli olarak bir evde oturamaz.

Ev sahibi kişilerde lütfen insan olduğıu için o arsaya birden fazla konut izni verilidiğinin farkına varmalılar. Yani dolaylı olarak o eve kiracıların talebi sayesinde sahip oluyorlar kira vermeyecekseniz arsanızda oturun kardeşim yapmayın bina.
Kimse zaten kafasına göre kira yükseltemez burada temel sorun devletin %25 limit koyması.
Enflasyon %70-80'lerde gezerken tüm suçlu ev sahipleriymiş gibi %25 dayatması.
Vatandaşı o kadar düşünüyorsa elektrik şirketlerine de aynı limiti belirlesin, akaryakıtta da 1 yılda %25 artış olmasın mesela.

Benim kiracım 1650 TL'ye oturuyor. %25 koyarım 2000 olur. Seneye enflasyon %100 daha artar devlet yine %25 diye dayatırsa o evi kiraya vermenin bir anlamı kalmaz.