Boşalan daireleri 3.000 Tl den kira vermeyi düşünüyorlarmış. Sözleşme bitmesine 3 ay olmasına rağmen kiraya yapacağı zammı şimdiden ayarlamaya çalışıyor. Olayın hukuki boyutlara taşınmasını istemediğim için orta yolu bulmaya çalışıyorum. Yasal olarak hakkım varsa da onu kullanmak isterim.
Benim de endişem o yönde ülkenin gidişatı pek iç açıcı değil. Durumu iyi analiz etmeye çalışıyorum.
Orada pek emin değilim, sözleşme iptali olmadığı sürece otomatik yenilenmeye giriyor diye biliyorum. Sözleşmem de sözleşme sonu sözleşme kendini yenilemez veya sözleşme sonu evden çıkabilir diye bir madde yazmıyor.
Kiraya çıkarken "tahliye sözleşmesi" imzaladınız mı ? İmzaladıysanız tarih kısmını doldurararak sizi çıkartabilir ancak bunun da belirli kuralları var, bazı tahliye sözleşmeleri geçersiz sayılıyor.
Eğer imzalamadıysanız ev sahibinize yasal sınırlar içindeki ücreti göndermeye devam ederek oturabilirsiniz.
Ancak şöyle birşey var, vicdan meselesi..
Biz de hem ev sahibi hem de kiracıyız, orta yolu bulmakta fayda var, kimse kendi malının inandırıcı olmayan enflasyon oranlarında ezilmesini istemez.