@FiBuHosting sözleşme normalde ev arkadaşım üzerineydi. O gitti bu yıl üzerime aldım sözleşmeyi.

Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sözleşme bitse bile yasal oranda zam yapabilir, ev sahibi eve kendi taşınmadığı sürece sizi 10 sene evden çıkartamaz yasal olarak ve sözleşme otomatik olarak uzar.
@haber58; 'in bilgilendirmesi yanlış
Boşalan daireleri 3.000 Tl den kira vermeyi düşünüyorlarmış. Sözleşme bitmesine 3 ay olmasına rağmen kiraya yapacağı zammı şimdiden ayarlamaya çalışıyor. Olayın hukuki boyutlara taşınmasını istemediğim için orta yolu bulmaya çalışıyorum. Yasal olarak hakkım varsa da onu kullanmak isterim.

paollu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eylül ayında yasal tüfe oranıyla 2400 ü de geçer hocam. İyi düşünün
Benim de endişem o yönde ülkenin gidişatı pek iç açıcı değil. Durumu iyi analiz etmeye çalışıyorum.

haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sözleşmen bitmese idi %39 talep etmen doğaldı ancak sözleşmen bittiği için ev sahibi emsal değerlere göre kiraya verebilir diye düşünüyorum. Şahsi görüşüm.
Orada pek emin değilim, sözleşme iptali olmadığı sürece otomatik yenilenmeye giriyor diye biliyorum. Sözleşmem de sözleşme sonu sözleşme kendini yenilemez veya sözleşme sonu evden çıkabilir diye bir madde yazmıyor.