Eskiden toplulumumuzda herkes iyi niyetliydi yardım severdi lafından sonra ne dediğinin önemi kalmıyor.
Eskiden insanlar iyi niyetli ve yardım sever falan değildi.
Hiç film izlemiyor musun?
Kemal Sunal filmlerindeki ev sahiplerini hiç mi görmedin?
Züğürt Ağa'daki tokatçıların nasıl zenginleştiğini izlemedin mi?

1) Kapitalist sistemi kabul etmişsin. Sisteme karşı çıkmıyorsun hakkını arayana karşı çıkıyorsun.
2) Kredi bir borçtur ve bu KYK'den alınan borçlar Türk Milleti tarafından Türk öğrencisine geri ödenmek kaydı ile verilmiş borçlardır. Başarılı öğrenciler zaten bir şekilde burslu okullar kazanıyorlar, bir yerlerden burs buluyorlar. Ortalama öğrenciler de ihtiyaçları varsa kredi alıyorlar. Ama borcu alıp kullanıp faturayı milletin üzerine bırakanlar mı kötü niyetli? Yoksa borç alırken şartlarını biliyordun bugün borcunu ödemelisin diyenler mi kötü niyetli?
3) Ev sahipleri hayır kurumu değiller ki. Kiracı nasıl bulabildiği en ucuz evi kiralamak isterse ev sahibi de elbette alacağı en yüksek kirayı almak ister. Sen enflasyon yaşanırken kiracıları korumak için ev sahiplerinin hakkına girmeyi iyi niyet olarak görüyorsun.

İyi niyet ve yardımseverlik gibi konular ticari konular değillerdir.
Bir kredi çekerken, yani borçlanırken ya da bir ev kiralanırken, bir mal hizmet alınıp satılırken yardımseverlikten bahsedilemez.
Ev sahiplerinin, tüccarların, bankaların görevi dar gelirlilerin hayatlarını kolaylaştırmak onlara yardım etmek değildir.

Eğer bir şeye karşı çıkacaksanız bu ev sahipleri, bankalar, krediler değil, sistemin kendisi olmalıdır.