yani bizim iznimiz olmadan x inşaat firması yeni bir firmaya devredemez ve inşaata başlanamaz. İskan alınma durumu söz konusu değil hocam çünkü inşaat çalışmalarına hiç başlanmadı. Arazi tek tapu yapıldı ve kentsel dönüşüm uygulandı bu durumda biz arsamızı tek tapu yapılmadan önceki haline getirebilir miyiz?
Tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak için açtım hocam konuyu, önerin için teşekkür ederim.
"Insaat hukuku" diyerek siz yazinca
"İşte tam benim yapabileceğim bir konu" diye düşündüm 😀
Üniversitede doktora alanim
Insaat Yönetimi ve Hukuku 😀
Dr. İnşaat Mühendisiyim
Sizin bu konunuz daha çok gayrimenkul hakları ile ilgili
Alanım dışında konuları da içeriyor ama yardımcı olmaya çalışayım
Öncelikle şunu söyleyebilirim önceki yüklenici ile aranızdaki sözleşmeyi incelemek gerekir
Yuklenicinin isten vazgecmesi hakkinda nasil bir yol izlenecegi orada yazmali
1. Hem yüklenici hem de arsa sahipleri karşılıklı anlaşarak eski yüklenicinin isi bırakmasını kabul edebilir ki zaten eski yüklenici de bir tazminat ödeyerek ruhsatin yanmaması için iyi niyet gösterip kazanmış olduğu tüm haklardan feragat edip yeni bir yükleniciye verilmesini kabul etmiş ilaveten ruhsat tadilatı yapılarak eski yüklenicinin sorumluluklarını yerine getiremeyeceği ve yeni bir yüklenici ile devam etmek istediğinizi belediyeye bildirerek yeni bir yüklenici kapsamında yola devam edebilirsiniz
2. Bu konuda eskiden bütün hissedarlarin oybirligi gerekli iken son düzenlemeler ile oy çokluğu terli olduğunu bilmekteyim (tekrardan sormak lazım son hali nedir) yani devam edebilirler ama bir süreç alir
3. "Tek tapu hali" dediginiz eski binanın yıkımı ile menkul arsa tapusuna dönüştürülmüş olmali, kendi payınizi ayrı bir tapu haline donusturebileceginizden emin değilim bu imkan dahilinde olmayabilir.
Cevaplarım verdiğiniz özet bilgiler dahilinde olup
Kesin ve net cevap ve tavsiye almanız için elinizdeki tüm dokümanlarla bir uzmana bire bir yüz yüze danışmanızi tavsiye ederim.