Ben de 300-350 Bin TL aralığında bir araç arıyordum. Şuan ford fiesta 1,5 TDCI titanium x mevcut. Henüz 80 Bin KM'de. Fiestayı satıp üzerine 50-60 ekleyip yenileyeyim istedim. Ama 350 bin liraya satılan araçlara baktım, benzinli, 3 silindirli 1.0 motor, haliyle düşük performans ve yüksek yakıt yüketimi, sert plastik aksam, (ileride mutlaka hepsi trim sesi yapar çok net), düşük malzeme kalitesi. Hepsi sadece gösterişten ibaret multimedya ekranlarla.
Bugün fiesta aracıma 280 Bin TL verdiler araç başında fakat o fiyata vermekten vazgeçtim. Haliyle satışı iptal ettim. Sebebi de yeni model ucuz araçlar hakikaten rezil ötesi olması. Model yılına bakıyorsunuz 2020-2021 ama malzeme kalitesi de kötü, motoru da. Markaların ucuz olsun diye ürettiği beş para etmez motorlara sahip araçlar. Ülkemizde fahiş fiyatlara gelmiş durumda.
Eşimde i20 var 2019 model. Bende de ford fiesta 2013 model. i20'de malzeme kalitesi açısından çok kötü. Kronik direksiyon zembereği sorunu var. Eğer temiz düşük KM ford fiesta bulursanız gözünüz kapalı alın çok net söylüyorum. Malzeme kalitesi çok iyi. Ön konsolun yarısı yumuşak plastik. Bunu düşük fiyatlı araçlarda şuan göremiyoruz. 1,5 TDCI motora sahip zaten. Şehir içi yakıt tüketimim 4,6 Litre. Bastımı gider, seri ve güçlüdür. Rampa vs boğulmaz. Sollamalarda tereddüt yaşatmaz. Segmentindeki en iyi motor. Kullananlar performansını da iyi bilir. Şuan 400 Bin TL'nin altındaki araçlar maalesef çok kalitesiz. Az daha fiestayı satıp 1.0 Seat ibiza alma hatasını yapıyordum. İyi düşünün sizlerde.
Hocam çok afedersin .
2013 1.5 tdci fiesta 0 100 13.5 saniye nasıl bastın mı uçuyor?
1.0 tsi için diyorum aksine seri ve güçlüdür ibiza fabia 0 100 9.4 saniyedir 3 silindir olduğu için düşük devirde ivmelenmesi çok iyidir rampa bayır dinlemez uçar gider.
Zaten dsg si var 200 kmh de 4500 devir dakika olarak yol alır tam bir ekonomi motorudur