Olması gereken %71 faiz, mevcut ve muhtemelen sabit kalacak olan ise %14 faiz, böyle ülke yönetilmez, böyle ekonomi bilmeden malum koltuklarda oturulamaz, yükselse ne kadar yükselecek? Gerektiği kadar yükselecek mi sanki? Olimpik havuzu damlalık ile doldurmak gibi olur eğer göstermelik olarak 50-100 baz puan artış olursa, o yüzden hiç arttırılmayacağını düşünüyorum. Görüyorsunuz, düşünüyorum diyorum çünkü büyük bir belirsizlik, şeffaf ülkeler ve ekonomilerde daha öngörülebilir olur bu gibi şeyler çünkü ekonominin gereği yapılır, bizde tepe koltuktan gelen emir tatbik edildiği için ekonominin gerekliliğine bakılmaz. Önceden bu önlemler alınsa rezervlerimiz eksi onlarca milyar dolara gerilemezdi, sanıyor musunuz seçime kadar bizden sonrakilere enkaz bırakmayalım hadi şu eksi rezervi düzeltelim diyebileceklerini? Neyse, ben bu beceriksizliklere kızmıyorum zaten, kızılacak ne var ki? Onların bilgisi becerisi o kadar, daha derine inmek istemiyorum ama kapasite bu ise fazla zorlamanın anlamı yok. Ben dediğim gibi onlara kızmıyorum, onları öraya getirenlere kızıyorum, açık açık yazamıyorum işte siz anlayın. İnancı vicdanı sorgulamaya gerek duymuyorum, birileri bu vebali taşıyabiliyor demek, şahsım adına elimden geleni yaptığım için vicdanım çok rahat, bu yıkıma sebep olanlar vicdanlarında boğuluyorlar mı onu sorgulamalı. Olan oldu artık, bir ülke işte böyle uçurumdan aşağı atılır hep birlikte izliyoruz.