WebSitesiAdresi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçen sene kiracım kirayı ödememeye başladı. Babası öldü, bacısı evlendi, kendi nişanlandı şeklinde bahaneler hiç bitmedi. Bu arada 5 aylık kirayı ödememişti.
Tahliye evrakı imzalatmıştım, avukatımla görüştüm. Avukatım abi ortalama 7 bin lira masrafı var dedi (Hamal, dava, depo ücreti vs). Senin yerinde olsam tatlı dille çıkarırım dedi. Zira toplam kira alacağım da 4 bin lira gibi bir şeydi.
Neyse, öyle kardeşim, böyle kardeşim, şöyle kardeşim diye diye 1 ayın sonunda çıkardım. Tabi kira falan alamadım, alamadığım gibi bir de aidatları ödememiş 3 küsür de aidat borcu çıktı.
Çıktıktan sonra kızdığım için Kasım ayının başında daireyi sattım. (sattıktan 1 ay sonra 2 ye katladı). Neyse akabinde de avukata dedim aç davayı, ne yap et parayı al, hepsi de senin olsun.
Davayı açtı, 1 ay sonra falan kiracı beni aradı, abi öyle böyle. Dedim benimle değil, avukatla görüş. Neyse avukatla görüşüp halletmiş, üstüne aidatı da ödemiş.
Bu tür insanlar yüzünden insan soğuyor.
Ankara'da bir kiracım var, ne ararım ne sorarım. Son 3 senede toplamda 150 lira zam yaptım. Zamanında öder, sorun çıkarmaz. Biz de insanız, malum pandemi vs hiç zorlamadım. Gelecek sene daireye ihtiyacım olduğu için çok önceden bildirdim. Kiracı kirayı artırmayı önerdi. Artırdığı rakam ile benim karşılaşacağım rakam arasında %20'lik fark var ama ona da tamam dedim.
İstanbul'daki kiracı yüzünden dairemi sattım Ankara'daki insan olduğu için fazladan maliyete katlandım.

Bu arada ev satılırsa yeni ev sahibi 30 gün içinde noterden tahliye ihtarnamesi çekmesi gerekir aksi durumda eski sözleşme devam eder.
Dediğiniz doğru. Konuya ekledim.