Sözlü anlatımla hiçbir işveren takmaz maalesef. Burada önemli bir gerçek var ki o da yasal olarak emeklilikle kıdem tazminatına hak kazanmış olmasıdır. İşveren kanunlardan üstün değildir, yıldırma politikası ve emeğe çökme girişiminde bulunabilir, hiç önemli değildir. Emeklilik yazısını SGK'dan aldıktan sonra 200-300 TL. masraftan çekinmeksizin noter aracılığı ile işverene bildirip tüm yasal haklarını en geç 1 ay içerisinde nakden ve peşinen kayıtlardaki banka hesabına ödenmesini isteyen bir ihtarname göndererek süreci başlatır,
Eğer verilen bu makul süre içerisinde hiçbir adım atmazsa işveren veya eksik tutar yatırırsa veya başka başka teklifler sunup oyalarsa muhattap olunmayıp bir avukata gidilip vekalet verilerek yasal faiz + yargılama gideri + avukatlık masrafları da dahil olmak üzere yasal yollardan alabilir.
İzlenecek yollar kısaca bu şekildedir.
(Not: Ödeme doğru hesaplanıp hesaba geçinceye kadar hiçbir ibraname, muvafakatname vb vb imzalanılmamalıdır, zaten hukuken de geçersiz olacaktır. Hak yiyen işverenler genellikle maalesef işçinin bilgisizliğinden faydalanmaktadır.)