İnsanın kendine hata yapma hakkı tanıması lazım. Kendini hatasız zannedenler bile her gün nice kusurlar işlemektedirler. Çocukluk zaten hayat deneyimi olmadığı için bolca saçma sapan hataların yapıldığı bir dönemdir. Burada önemli olan artık hatalardan ders alıp bundan sonra olabildiğince iyi bir insan olabilmek. Yani "eskiden kötü şeyler yaptım ama artık yapmamaya gayret edeceğim" diyebilmeliyiz.
Ben çocukluk döneminde arıların yuvalarını bozuyordum. Onlarda beni sokuyordu. Her bir arı sokması için 40 adet arı öldürüyordum. Bunu yaparken yine arı sokuyor yine 40 arı daha öldürme hedefi koyuyordum. Bir zaman sonra yaptığımın kötü bir şey olduğunu fark ettim. Çocuklukta olan çocuklukta kalmalıdır. Şimdilerde değil arıyı öldürmek, koluma sivrisinek konsa bile mümkün olduğu kadar öldürmemeye çalışıyorum, kolumdaki sivrisineği kovalıyorum. Minik sineklerden tutun örümceklere kadar hiçbir canlıyı mümkün mertebe öldürmemeye çalışıyorum. Ben kendimi çocukluktaki hatalarım için bağışladım sen de bağışla. Bu gece muhtemeldir ki kadir gecesi, geçmiş günahlarımız için bağışlanma isteyelim ve bir daha kötü işlere bulaşmamaya azmedelim.