Bunu alın veya şunu alın demiyorum dostlar yanlış anlaşılmasın, sadece riskleri göstermek istiyorum. Herkesin yatırım profili farklıdır, ben güvenli yatırımcıyım. yatırım yaparken ki amacım kazandırmasından ziyade öncelikle anaparayı korumak. Ben risk seviyorum diyorsanız farklı alternatifler aranabilir. Dolarda kaybettiriyor, abd enflasyon %8'e dayandı, bu demektir ki doları olanın parası %8 eridi.

Bu konuda bankanın yatırım portföy testleri var onlara katılabilirsiniz. Ben parayı buna yatırın demiyorum, sadece yatırımı yaparken ürünün geçmişine bakarak riskleri değerlendirin, dip noktasını ve ath noktalarını bilin ve ona göre yatırım yapın diyorum.

Euro,dolar,sterlin hangisinden bağlayayım dersen çok büyük paralarla oynamadığın sürece zaten birbirine orantılı gider bunlar, 0.1 kayma tolerasnı olur oda 3-5 güne toplar kendini. Senin sürekli al-sat yapma şansın yok banka makası ve kambiyo vergisinden dolayı, o yüzden pek farkı olmaz. Tabi dolar anlık kırılmalardan en az etkilenen olduğu için daha çok tercih ediliyor.