erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ortada bir kira sozlesmesi yok son 3 aydır. Mahkemr her saman kiracıyı hakli bulmaz. Oyle bir yargı var ama o iş de oyle degil. Ben ev sahibiyim. Kiracimin vaba açtığı davayı kazandım. Hrm evimi 1 hafta icerisinde bosalttı hem de bana karşı dava açma hakki dogdu ki acşam en az 5 kirs bedeli tazminat da alırdım. Mahkrme kiraciyi hakli bulur diye bir cumle yok. Siz evden nasıl çıkmam onun derdindesiniz. Sozlesme yenilemeye gittiniz mi veya sozlesme yenileme icin sozlesme son 1 hafta oncesi vrya 15 gun sonrası icerisinde sozlesme yenileme talebinde bulundunuz mu??? Hayir bulunmadiniz. Bu cok seyi degistirir.
Bende ev sahibiyim hocam, kiracım da var. Kira kontratı 1 yıllık yapılıyor genelde bu süreç tamamlandığında mal sahibi kiracıya tahliye için ihtar çekmediği durumda yada kontrat yenilenmediği taktirde mahkeme kiracıyı haklı buluyor ve ona ek süre tanıyor. Yaklaşık 6 ay kadar ek süre alan tanıdığım var. Başta kontrat bitiminde sözlü tahliye de kiracı umursamadığında resmi tahliye kararı çıkartılırsa sorun yok zaten. Siz kiracıları savunduğumu düşünmüşsünüz lakin öyle değil. Her iki tarafı da savunmuyorum. Piyasa yükselişi herkesi farklı etkiledi. Kiracı çıkarsa daha pahalıya oturucak diye çıkmıyor. Mal sahibide evini ucuza vermemek için çıkarmak istiyor. Mahkeme de kiracıya ek süre sağlıyor sadece tutupta oturmaya istediğin kadar devam edebilirsin demiyor.