ilyasutkum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu madde 347'ye göre eğer kiracı aynı evde 10. yılını doldurmamışsa kira sözleşmesi senelik olarak bitse dahi sözleşme tefe tüfe oranında yenilenir. Sözleşme yenilememe kararı sadece kiracı tarafından verilebilir. Ev sahibi kira bitiminden 15 gün önce yazılı bildiri yaparak sözleşme yenilemeyeceğini kiracıya bildirmelidir fakat kiracı bu süreçte sessiz kalırsa sözleşme otomatik yenilenmiş olur.
Teşekkürler hocamö

BYTurkoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam böyle bir tehdit olmaz bırak kapattırsın kendi üstüne açtırabilirsin kira kontratın ile hem daha sağlıklı olur senin için çünkü kontrat gereği zaten bu üyeliklerin senin üzerine olması gerekiyor.
Hocam zamanında almadığıma o kadar pişmanım ki ama adam bununla tehdit ediyor üstünede ben polisim seni ben nasıl çıkarırım bilirim diyor.

teknoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kiraları banka üzerinden ödemişseniz çıkaramaz yasal olarak.
Fakat sorunun ne olduğunu sorup çözüm arayın. Yasal olarak çıkaramaz ama şahsen haftada bir kapıma gelen bir ev sahibiyle uğraşmak istemem rahatsız eder bu durum beni.
Hocam çözüm yok adam çık git diyor. Benden aldığının 2-3 katını alacak yeni kiracıya verecek belli.

sonix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
amacı neymiş daha yüksek rakama yeni kiracı mı bulmuş
Aynen hocam o şekilde.

mucahitguner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sözleşmeniz yeni yenilenmiş. Ev sahibiniz size hiç bir şey yapamaz. Eğer sizin sabrınızı ziyadesiyle zorlarsa kontrat ile polise gitmeniz yeterli. Polis ev sahibini alacaktır. Eğer uslanmaz ise kendisi bırakın dava açsın, evden çıkmayın. Evden çıkarılacak kusurlar da işlemediğiniz sürece kontrat süreniz boyunca size dokunamaz.
Herhangi bir kusur işlemedim hocam. Adamın tek amacı beni çıakrtıp daha fazla para almak.

guttsay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kiraya zam istiyordur sıfırdan kiracı almak için baskı kurmaya çalışıyor normal memleket manzaraları
Aynen hocam.

LessandBlue adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun, kolay kolay çıkaramaz davalık olursunuz. Çok yüksek bir kira getirisi yoksa dava açmayı göze almayacaktır. Şöyle bir olay var 5. yılın ardından etrafında ki evlerle kira farkı çok yüksekse ortalama olarak çok aşağıda kalıyorsa kiran, ev sahibi seni evden çıkarabiliyor. Elinde ki sözleşme ile kolaylıkla elektrik ve su aboneliği başlatabilirsin. Yapman gereken şey bence orta yol bulup uzlaşmak.
Teşekkürler hocam. Sözleşme 2018 yılının olduğu için hocma geçerlimidir?