Arkadaşlar yaklaşık beş sene önce bir hata yapıp digiturk uydu kullanmaya başladım. İlk etapta ücretsiz sinema filmleri ve dizileri gibi faydaları vardı ve annem bunu özellikle çok istiyordu. O zaman Netflix falan çok gelişmediği için kaliteli film bulmak izlemek zordu, internet hızları yavaştı. Bu faydaların bir sene sonra dolduğunu biliyorduk.

Faydalar dolduktan sonra maddi durumum da fena olmadığı için iptal etmekle uğraşmadım fakat 2 sene önce iptal etmeyi denedim, iptal için fax göndermemi istemek gibi çağ dışı bir uygulamaya maruz kaldım.
Fax makinesi bulmak şuan olduğu gibi 2 sene önce de muazzam derecede zordu, haliyle ben de çok uğraşmayı seven bir insan olmadığımdan ödeme işlemine devam ettim.

Şuanda da yaklaşık 2 saat süren çabalarım sonucu zorla iptal ettirebildim, iptal servisi ile konuştuğumda yüzüme telefon kapamalar, ücretsiz ek fayda vaatleri, müşteri hizmetlerini aradığınızda iptal servisine erişebilmek için onlarca menüyü geçmeniz gerekmesi gibi yani sizi kendi planlarında tutmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Son olarak, turkcell gibi markalar kendi modemlerini, eşyalarını kendileri almaya gelirken, digiturk, uydu ve kartını geri almak için 95 lira ücret talep etti benden, eğer ben bırakırsam 60 gün içerisinde bir digiturk servisine gitmem gerektiği söylendi.

Sonuç olarak digiturk, standart uydu servisini ücretli satmasından değil, iptal etme konusunda insanlık dışı uygulamaları beni kendisinden soğutmuştur. Ben kimseye kullanmayın demem, ama böyle bir durum yaşadım, bilgilendirmek istedim.