taraflı bakış. din, özünde saf ve iyi değildir. aksine, tek tipleştirici, farklılıkları ortadan kaldıran, herkesi robottan farksız aynı model insan şekline sokmaya çalışan, kendi direktifleri neyse ona uyulmasını emredip uymayanları sonsuza kadar azap ve acı içinde yaşatacağını belirten, büyüt tehditler ve korkular savuran araçtır. polyanna masallarıyla yaklaşılırsa dedikleriniz bir açıdan anlam kazanır belki ancak gözleri gerçeğe bakanlar, arkadaki büyük baskıyı, etkiyi, tehdidi rahat görür. haliyle, kimsenin elinde oyuncak olmadığı durumda dahi dinler, kabul etmiyorsan seni nasıl yok edeceğini keyifle anlatır. burada saf ve iyi bir şey görmüyorum. bir seçim sunuyorsan, kabul etmeyene nasıl acılar çektireceğinden bahsedemezsin. burada iradeden söz edilmez.
karıncaların ilk atalarını araştırmadım. araştırırsan öğrenebilirsin. canlıların, özellikle kompleks canlıların tümü daha ilkel varlıkların yavaş yavaş evrimi ve mutasyonlarıyla farklı türlerin oluşması sonrası uzun zamanlar boyu ortaya çıkar.
örneğin balinalar önceden kara canlılarıylan ağırlıkları yüzünden ayakları kendilerini taşıyamadığından yavaş yavaş suya doğru yönelirler çünkü suda ayak kullanmana gerek yoktur, ağırlık da problem değildir. kara canlısı olan balinanın ataları bi süre sonra suda yaşayabilir şekilde evrime geçer.
-
kabir azabıyla ilgilenmiyorum. inançsız birine sorulabilecek anlamsız bir soru. ilgilenmediğim bir şeye evet demem saçma olur haliyle.
Evrim teorisi diyerek geçiyorsunuz yani herşeye kısacası ama tek mantıklı fiziki somut bir kanıt yok.Anladım.Kabir azabı inançlılara sormak istedigim bir soruydu .Hazır konu açılmışken genel olarak sorayım dedim.