GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 yıl önce astım teşhisi koyuldu bana. Kısa kısa öksürüklerle başlamıştı, reflü falan vardı ondandır dedik, gel zaman git zaman testlerin sonucunda orta seviye bir astım denildi.

Genellikle göğüste yanma oluyor, hava nemliyse ogün biraz sıkıntı çıkarabiliyor. Alkol ve sigara yok kullanmıyorum zaten, 17 sene profesyonel güreş yaptım, sağlıklı beslenirim, ailede 7 kuşak hiçbir genetik hastalık yok, tansiyon şeker kolesterol vb tertemiz, ne hikmetse bende çıktı. 8 Ay önce inat ettim ve ilaçlarımı 8 aydır kullanmıyorum, bağımlılık yaptığını söylemişlerdi, durumum iyi sıkıntı yok lakin bu meretten kurtulmak için çareler arıyorum. Astımın tedavisi yok, ömür boyu çekeceksin diyor doktor. Ben bunu kabullenemiyorum inat ettim, 2 senedir spor yapamıyordum tekrar başladım. Normalde 2 kat yukarı çıkınca 5 dk dinlenmem gerekiyor o derece ciğerlerim sıkıntı, hafif soğukta kalayım sabah ciğerlerim ağırıyor, resmen 80 yaşında dedeler gibi oldum daha yaşım 37 İlaç kullanmayacam doktorada söyledim.

Şimdi kendisi astım olup bunu atlatan, yakını, eşi, dostu vb olan varmı. Varsa neler yaptılar, tüm önerilere açığım. En son birisi ıspartada bi ormandan bahsetti 15 - 20 gün kalınca sözde bu hastalığı geçiriyormuş falan ama inanasım gelmedi. Sizlerin deneyimleri varsa paylaşırsanız sevinirim.
Söz konusu orman Şarkikaraağaç ilçesinde nasipse ben de bu sene gideceğim. Benzer şikayetler için. Kendi memleketimin ilçesi ama daha gidemedim şimdiye kadar.