son ikisi dışındakiler saygı ve görgü ile ilgili sanırım. bence sizi tetikleyen saygı ve görgü ile alakalı. psikoanaliz yapmıyorum yanlış anlaşılmasın, bende de var da ordan biliyorum
mesela otobüs durağında sigara içilmesi. Sigara içenler hep bunun yanlış olmadığını savunur. Bal gibi de yanlıştır. İnsanların toplu şekilde kullandığı alanlarda umarsızca sigara içip herkesi rahatsız etmek ve bunu normal zannetmek bambaşka bir olay.
Park bahçe gibi yerlerde çekirdek kola yapıp çöpleri yere atmak ve orayı temizlemeden gitmek.
Piknik yerlerinde çöp bırakmak. Bunlar toplumsal sorunlar gibi görünebilir, konuyu tikler huylar için açmıştım ama temelinde hep bunlar yatıyor. Dağa çöp atabileceğini zanneden insanlar sizin telefonunuza da karışıyor, giyiminize de karışıyor, düşüncelerinize de karışıyor. Sonra siz ona "sakızı patlatmadan caklatmadan çiğne" diyemiyorsunuz. Çünkü ağzını gere gere "niye ki" diyor.

Konudaki pek çok huy, tik, takıntı ve diğerleri aslında toplumsal yapıdan kaynaklanıyor olabilir. Acaba başka bir ortamda yetişseydik böyle huylarımız olur muydu?
Cuslaw adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- Telefonda konuşuyorken yanımda sufle verene çok sinir olurum. Telefonu suratına fırlatıp al o zaman sen konuş diyesim gelir.
- Bir iş yaparken akıl veren ya da konuşan olursa sinirleniyorum çünkü odaklanamıyorum.
- Bilgisayar başındayken tepeme dikilip ekrana bakılmasından rahatsız oluyorum.
- Tiz seslere karşı aşırı duyarlılığım var ve çok rahatsız oluyorum.
- En tiksindiğim canlı hamam böceğidir. Gördüğüm gibi kaşınmaya başlarım.