Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim, benim için önemliydi
cold brew yapmaya çalışıyorum. 1,5 ölçek granül kahve kullandım. Fotoğrafta gördüğünüz gibi kaynamış suyu dinlendirip ağzına kadar doldurdum suyla. Şimdi mutfakta bekletiyorum, yarın akşam da buzdolabına koyacağım süzüp, umarım doğru gidiyorumdur. Bu arada kahveyi az mı koydum acaba ?
Yıllardır Cold Brew ve Cold Drip yaparım. Granül kahve ne yazık ki bunun için uygun değil. Orta kalite bir filtre kahve bu işi görecektir. Mümkünse hazır filtre kahve almayın. Genellikle daha küçük öğütülmüştür kahve çekirdekleri. Soğuk demlemelerde daha büyük parçalar (french press çekimi) daha güzel sonuçlar veriyor ayrıca süzmesi de kolay oluyor. Kahve çekirdeği alarak bunu aldığınız yerde bu şekilde öğüttürebilirisniz.
Eğer elinizde cold brew ya da drip yapmaya uygun ekipman yoksa en uygun çözüm french press oluyor. 50 gr kahve için 500ml soğuk su/buz karışımı oda sıcaklığında 18-22 saat aralığında kalması gerekiyor. Sonrasında bez filtre ya da kayıt filtre ile süzüp buzdolabında bir süre (ben yaklaşık 6 saat sonra tüketmeye başlıyorum) bekletip içerisinde 1-2 parça buz atarak afiyetle içebilirsiniz.