Merhaba,
Müşterilerimize karşı elbette her zaman anlayışlı, müşteri ve çözüm odaklı olmalıyız.
Ancak bazı durumlarda öyle müşteri profilleriyle karşılaşıyoruz ki..
Kimi müşterilerimiz hizmet hakkında %50 indirim alana dek ağız yoruyor, indirimi kabul ettiğimizde hizmeti kötüleyip daha aşağı inmeye çalışıyor.
Kimi müşterilerimiz her şey en baştan konuşulduğu halde işleri tamamlanınca dünyalar önüne serilse de memnun olmuyor, işletmeyi kötülüyor.
Kimi müşterilerimiz sadece hizmetin hakkı olan ödemeyi yaptığı için işletmeyi, çalışanları satın almışçasına konuşma tarzı ile karşımıza geliyor.
Kimi müşterilerimiz hizmete dair kendi hataları nedeniyle yaşanan problemleri sanki işletme kendilerini doIandırmış gibi ithamlarda bulunuyor.
Saymakla bitmez... Müşteri profilleri sürekli değişiyor ancak satıcı olarak her zaman anlayışla karşılayıp, son ana dek sabır çekiyoruz.