bbthns adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocalarım, ben şu anda iPhone 12 kullanıyorum fakat Apple ekosistemim olmasına rağmen iOS'in kısıtlılığından bıkmış durumdayım. Her şeye para ödemekte zor geliyor. İleri düzey kullanıcılar bilecektir iPhone 12 A14 işlemci kullandığından bunlara jailbreak gelmesi hem çok uzun sürüyor hem de iOS 15 ile birlikte artık çok zorlaştı. 16-17'de artık jb diye bir şey kalmayacak diyorlar. Jailbreaksız telefonda bir zaman sonra sıkıyor artık. Bir delilik yapıp Samsung'un güçlü bir Android telefonuna geçiş yapmak istiyorum.

Aklımda Note 20 Ultra var. S21 ve S22 serisine göre nasıl bir cihaz bilenler kıyaslama yapabilir mi? S22 Ultra falan alacak gücüm yok. Note 20 Ultra düşünmemin nedeni hem Note serisi güçlü bir seri hem kalemi var. Kamerası bildiğim kadarıyla 108 mp. Kamera demişken fotoğraf paylaşacak bir sosyal medya kullanmıyorum Instagram vs yok o yüzden anı için fotoğraf video çeken bir insanım. Post kalitesi en iyi iPhone'da falan gibi şeyler beni hiç ilgilendirmiyor. Oyun deseniz çok basit mobil oyunlar oynuyorum öyle Pubg gibi grafikli oyunlar falan asla oynamıyorum çünkü telefonda oyun oynamaktan keyif almıyorum.

Daha çok gündelik işler, not tutma, webde gezinme, haber okuma, twitter kullanma, youtube, banka uygulamaları vs kullanıyorum. Uzun yıllar götürsün istiyorum. Depolama olarak 256 GB tercih ederim alırsam eğer. Şu an kullandığım iPhone 128 gb. Yetiyor mu yetiyor ama uzun yıllar kullanmak istiyorum geçeceğim telefonu.

Kullanan arkadaşlar telefondan memnun mu? Tavsiye ederler mi? Ya da Samsung kullanıcıları var ise bana bu kıyaslamada yardımcı olursa çok memnun olurum.

Edit: Bir de bu Note 20 Ultra modeline Root işlemi uygulanıyor mu acaba bir bilginiz var mı?
3 yıldır Note 8 kullanıcısıyım. Şartlar el verirse Note 20 Ultra modeline geçmeyi düşünüyorum. Şirket hattı için de iPhone kullanıyorum, android ve ios kıyaslayacak değilim ancak iPhone için en büyük şikayetim araç kullanırken android telefonlardaki kadar rahat kullanamıyorum.

Note serisi için söyleyeceklerim ise iş konusunda resmen benim elim ayağım. Kalem kullanım kolaylığı açısından mükemmel. Anlık not almak için Samsung Note kullanıyorum, PC'de resmi Note uygulaması var, dağınık notları pcden ya da telefondan arada düzenleyip önemli olanları ayırıyorum. Toplantılar ve önemli işlerim için hem telefonda hem pcde Onenote kullanıyorum. Kalem ile çok daha kullanışlı oluyor, üstelik onenote ile telefon ekranına yazdıklarınız anında pc ekranında canlı görüntülenebiliyor. Yani PC'de de dokunmatik ekran varmış gibi ya da grafik tablet gibi kullanım kolaylığı sağlıyor.

Custom rom konusunda xda'da bazı romlar yayınlanmış ben detayına bakmadım, henüz stabil mi değil mi bilmiyorum: https://forum.xda-developers.com/f/s...-recove.11211/
Bunun dışında Note serisi için başka sorularınız olursa tecrübem kadarıyla cevaplarım.