Şikayetçi olduğum firma: @onembilisim;
Firma site linki: https://www.onembilisim.com/
Şikayetçi olma nedenim:

Merhabalar,
Öncelikle bu konuyu açmadan önce araştırma yaparak, insanlara danışarak açmaya karar verdim.

Firmadan 03.02.2022 tarihinde iki adet sunucu kiraladım. Kiralamadan önce firmaya bu IP adreslerinin benim için
önemli olduğunu ve değişme durumu olup olmayacağını bile sormuştum. Çünkü bu IP adresi daha önce MTA isimli oyunda farklı bir sunucu tarafından
kullanılıyordu fakat kiralama yapacağım zaman offline durumda olduğundan dolayı firmadan IP adreslerinin kiralamasını yaptım. Firma sahibine bu denli titizlik ile
sunucu IP adreslerinin önemli olduğunu belirtmeme rağmen kendileri ile WhatsApp, Discord üzerinden iletişim halindeydik.

Bugün sunucularıma giriş sağlayamadım ve firma sahibine Discord üzerinden iletişime geçerek sunucuya giriş yapamadığımı belirttim. Firma sahibinin verdiği cevap hizmetinizi ödemediğinizden
dolayı iptal edildi. Bunu duyunca şaşırdım ve bana herhangi bir ödeme bildirimi gelmediğini söyledim. Firma sahibi mailimi kontrol etmemi söyledi fakat mailimde de herhangi bir
ödeme bildirimi mesajı yoktu. Spam kutumu kontrol etmemi söylediği zaman spam kutumu kontrol ettim ve bir baktım hizmetimin iptal edildiği, askıya alındığı bildirimler spam kutuma düşmüş.

Şimdi öncelikle kurumsal bir firmanın gönderdiği fatura bildirme maili spam kutuma düşüyor ve ben sürekli olarak mail kutumu takip eden birisiyim. Spam kutuma düşen şeyleri asla okumam.
Firma sahibine gönderdikleri mailin spam kutuma düştüğünü sesli olarak görüştüğümüzde belirttim. Firma sahibi bile bunu kabullenmişti. Hizmetimin askıya alındığını daha bugün öğreniyorum oysaki
firma sahibi kişisel Discord hesabımda ve WhatsApp üzerinden görüşüyorduk. Firma sahibi hiç bir şekilde insanlık namına bile benimle iletişim kurmadı. (Kurmak zorundamı hayır değil.)

Şimdi olayın asıl saçma durumuna gelelim. Hizmetim dün 00:14'de iptal ediliyor ve 3 saat sonra gece daha önce bu IP adresini kullanan sunucu sahibine 2 adet sunucu kiralamış
benim IP adreslerim bu şahısa veriliyor. Sizce burada kasıtlı bir durum yok mu? Ek olarak kurumsal bir firma nasıl spam mail atabiliyor? Bu kadar hızlı bir şekilde IP adresleri nasıl farklı
müşteriye atanabiliyor?

Bunca yıldır kurumsal firmalar ile iş yapan birisiyim. Fakat ilk defa böyle bir durum ile karşı karşıyayım şaşkınlık içerisindeyim.
Bu konuda yardımcı olmanızı talep ediyorum.