Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlik ile size şu konuda katılıyorum ukrayna hükümeti a.b.d ve avrupanın oyununu görmeli ve kendisini piyon yapmamalıydı.

Fakat her ne şekilde olursa olsun güçlü bir ülkenin güçsüz bir ülkenin yönetimi hata yapsa dahi o ülkeyi işgal etme hakkı yoktur.Eğer bugün ukraynaya keşke bu hatayı yapmasaydı kendi kaşındı demek osmanlı hükümetinin yaptığı hata yüzünden 1. dünya savaşında türkler direnmeseydi lozanı kabul etseydi demek ile aynı şeydir.Milletleri millet yapan üstüne yaşadıkları toprakları dinleri ırkları farketmeksizin korumak uğruna verdikleri bedellerdir.Ukrayna millet olmak istiyorsa bu savaş onların miladı olabilir ve direnebilirler.
Alıntı
kendi kaşındı demek osmanlı hükümetinin yaptığı hata yüzünden 1. dünya savaşında türkler direnmeseydi lozanı kabul etseydi demek
Kesinlik ile yanlış anlamışsınız beni . Tekrar altını çizmem gerek .

Osmanlı hükümeti ; Almanya'yı arkasına almıştır ; Almanya ile geçmişimiz kültürel bağımız yoktur ve yok denecek kadar azdır Almanya müttefik olarak düşük seviyede değerlendirilir .
Osmanlı hükümeti kime karşı Almanya'yı arkasına almıştır ; İngiltere , Rusya , Fransa , İtalya / Bulgaristan vesaire vesaire gibi ve bunlarla bizim Türklük ilişkimiz yoktur .
Lozan'da Türkiye kime karşı direndi ? İngiltere , Fransa , Rusya , Yunanistan vesaire vesaire gibi düşünebilir ve bunlarla bizim Türklük ilişkimiz yoktur .

Milletleri millet yapan tescillenmiş ve onanmış şekilde aynı dili konuşan aynı kültürü yaşayan aynı değerlere sahip olmasıdır . Bizim Ne Lozan'da Ne Osmanlı'da ilgili dönemin zamanın senaryosunda karşımıza aldığımız TÜRK devleti yoktur .

Başka Zaman diliminde karşımıza aldığımız devlet olmayan ama ; TÜRK olan bazı oluşumlar olmuştur ; Bundan dolayı gidip TÜRK olmayan TÜRKLÜK ilişkimiz bulunmayan müttefiklerden yardım aldığımız ve hezimete uğradığımız olmuştur .

İtalyanlardan yardım aldık toprak kaybettik ve işgale uğradık , İngilizlerden yardım aldık toprak kaybettik ve işgale uğradık , Fransızlarla anlaştık ve toprak kaybettik işgale uğradık .

Biz bizimle aynı payda buluşamayacak kadar uzak çıkarlara ve kodlara sahip müttefiklerle ; bir işe girip bir halt yedik vakti zamanında ve bundan kesin ve tartışmasız ders aldığımızı düşünüyorum .

Ukrayna bunu acı bir şekilde tecrübe etti ; İşleri bu raddeye kadar getirmek Ukrayna için yıkım oldu .

Ukrayna'nın bu tavrı onu bu hale getiren süreci şekillendirdi ve sonunda olan oldu .