çok teşekkür ediyorum bir sorum daha var adsense eşik ödemesini yükseltip mesela 20000-50000 neyse yapıp ödemeyi almadan önce şirketi açıp ödemeyi aldiktan sonra 20000-50000 neyse şirketi geri kapatsam sorun olur mu her ay muhasebe vs uğraşmamak adina
Sorun olur mu olmaz mı bilemiyorum, sizi de hatalı yönlendirmek istemem.
Şahsen ben firmayı açıp ödeme aldıktan sonra tekrar kapatma gibi döngüsel olarak devam edecek bir yöntemi tercih etmezdim. Ben olsam firmayı açık tutardım, firma açıkken de ödemeleri bekletmeden her ay fatura kesmeyi tercih ederdim. İnternette kapat - aç işlemleri çok kolay vs. yazıyor ama şahıs firması da olsa bu şekilde firma kapatma, firma açma işlemleri çok da kolay ve de hızlı bir şekilde ilerlemiyor bence. Yani kapat / tekrar aç işlemleri de uğraştırıcı olur. Belki muhasebeciniz de sürekli kapat / aç şeklinde devam eden bir şahıs firmasıyla çalışmak istemeyebilir, bunu doğru bulmayabilir. Bir kere her açılış işleminden sonra 1 küsur ay içerisinde vergi dairesinden memur firma adresi olarak belirttiğiniz adrese yoklamaya geliyor. Kapatma işleminde de yine faaliyetinizin devam etmediğine ilişkin ayrıca yoklamaya geliyorlar. Firmanın kapalı olduğu dönemlere ait giderlerinizi gider olarak gösteremezsiniz. Ayrıca sürekli böyle kapatılıp açılan bir firma vergi dairesinin dikkatini daha fazla çekmez mi? Vergi dairesinde "siz ne yapıyorsunuz, sürekli firmayı kapatıp açıyorsunuz, ne işler çeviriyorsunuz, firma açıldığı anda kısa sürede bu kadar gelir mi elde edilir" gibi bir izlenim oluşabilir. Belki inceleme başlatacakları yoksa şüphelendikleri için inceleme dahi başlatabilirler. Sürekli böyle devam ederse, kısa sürede bu gelirin elde edilmesi, sonra gelirin durması, sonra tekrar gelirin elde edilmesi hayatın olağan akışına aykırı kabul edilebilir, vergilendirmede olayın gerçek mahiyeti esastır, ödemeleri bekletseniz de siz aslında her ay gelir elde ettiniz, her ay fatura kesmeniz gerekirdi vs. diyebilirler, bilemiyorum. Firmayı kapatıp tekrar açma şeklinde ilerlemek riskli bir durum bence, ben tercih etmezdim. Ayrıca firma açık dursa her ay için giderlerinizi gösterebilirsiniz ve bu şekilde daha karlı olur gibi. Siz muhasebecinize / uzmanlara danışıp o şekilde karar verin.