Kısa ya da uzun kalmış olmanız farketmez hocam emniyet şeridine girmeniz yasak ve girmişsiniz bence hiç inatlaşmayın erken ödeyip kurtulun. İtiraz etmek için sunacağınız bir argümanınız yok çünkü girmemiş olsanız da art niyetli olarak girdi gibi ceza kesseler anlarım ama siz zaten kendiniz de girdiğinizi söylüyorsunuz. O yüzden hiç uğraşmadan ödeyin gitsin. Ek olarak yukarıda bir arkadaş da yazmış da kesilecekse herkese kesilsin demişsiniz de diğerlerine kesilmediğini nereden biliyorsunuz?
Resimde tam olarak çizemesem de yanyol dediğim alan ile emniyet şeridi dediğim alan aslında aynı nokta emniyet şeridi olarak bile geçmiyor bile olabilir zaten sorunda burada. diğer hususa gelecek olursam 10 saniyede 3-5 araca ceza yaza yaza gidebiliyor olması mümkün değil. yolun genişlemesini beklediğim için (yol vermek için) bana %100 kıl kaptı. yol verdikten sonra kornaya üst üste basmasından belli zaten. bahsettiğim araç zaten
trafik polisi değil. sivil çakarlı bir araç. neyse ödemeyi düşünmüyorum araç satışı zamanı (satarsam) o zaman düşünülür. orada cezayı hak ettiğimi düşünmüyorum. Edit: normal bir yolda emniyet şeridi kullanıyor olsam amenna zaten yazsın. ama ileride dönecek yer var yanyol var sağ yanyola girmeden dönmem mümkün değil.