"Fazla tevazunun sonu vasat insandan nasihat dinlemektir."
yorumunuza aşırı katılıyorum. az önce başka bir arkadaşın üniversite okumalı mıyım sorusunda bahsettiğiniz tiplerden oldukça fazla mevcut.
gençlerimiz üniversite tercihi yapacağı zaman adettendir, yanına gelinir ve nasihat verilir. şu bölüm iyi, bu bölüm iyi şunu tercih et bunu tercih et. eee? sen ne bitirdin bey amca? inşaatta çalışıyor olabilirsin, marangoz olabilirsin, herhangi bir mesleği yapabilirsin ama gerçekten senin tavsiye verecek kadar bu konuda bilgin var mı? yetkinliğin var mı? Bunu sorgulayınca inşaatta çalışan adamı küçük gördü deniyor. ya hu ben de çalıştım inşaatta. bu kötü bir şey değil ki? ama ben gidip akrabalarıma "bak ben inşaatta çalışıyorum, bir memur maaşı çıkarıyorum boşver ne okuyacaksın" demiyorum. Konuyu açan arkadaşımız Galatasaray üni'den girmiş konuya. Bu arkadaş size tavsiye versin bırakın da. En azından vizyonu bence çoğu nasihat severden daha kabul edilebilir.
Konu sahibi arkadaşımız umarım istediğin bu bölümü kazanabilirsin. Son mesajlarım üniversite okuyayım mı diyen arkadaşlara yazılmış mesajlar. Oralarda da benzeri şeyleri söyledim. Okumayan birinin okula gitme demelerine aldıracak biri değilsin. Galatasaray üniversitesi diye bir gerçek var. İlber hoca ve arkadaşları da sık sık ziyarette bulunuyor. Böyle bir ortamda var olmak bile seni muazzam derecede yüceltecektir. Ülkemiz bir değerli mezun daha kazanır eğer kazanıp mezun olursan. Çok da mutlu oluruz senin adına. Ben sadece Galatasaray üniversitesini araştırarak hakkında fikir sahibiyim. Umarım hedeflerine ulaşır, hayallerini gerçekleştirirsin. Senin için en iyisini diliyorum, bir gün "kazandım" ve "mezun oldum" konularını da görürsek süper olur.
Galatasaray Üniversitesi endüstri mühendisliğinden mezunum. Sen buradaki bazı çok akıllılara bakma, sınava girse ilk 1 milyona giremez gelir burada sana üniversite boş önemli olan çevren, dayın falan filan sallar. Bırak sen bu çomarları
Galatasaray hukuk bu ülkenin en güzide bölümlerinden kalburüstü öğrenciler buradadır. Birçok arkadaşım oldu Galatasaray hukuk fakültesinde ve hepsi de şu an inanılmaz yerlerde. Hatta birçoğu Avrupa Birliği İnsan Hakları'nda görev alıyorlar. Bu arkadaşların %90'ı öyle boşanma davası peşinde koşmuyorlar merak etmeyin. Üst düzey holdinglerde çalışan da birçok arkadaşım var.
Eğer kazanabilirsen geleceğin aşırı parlak. Bunun garantisini veriyorum.
Buradaki meslek lisesinden 2 yıllık bölüme geçiş yapıp 3-5 ticaret yaoanları dinleme. Fazla mütevazi, cahilden nasihat dinletir bunu da unutma