Nasıl yansıyacak ki?
Market elindeki malzemeyi yüksek kdv ile aldı zaten. Bunu %1 e göre revize etmesini niye bekliyoruz anlamıyorum. Zarar mı etsin adamlar?
Bizim insanımızı biraz tanıyorsam 3 ileri gider 1 geri gelir.
yani ağzımıza bir parmak bal çalındı bile diyemiyorum.
dün aldığım tam buğday ekmek (6,50) bugün aldığımda (7,50) olmuş (: fena yansımış.
Bu arada not düşeyim, böyle kuruş kuruş benzine zam yapılmasın bence bi anda 50₺ olsun daha sonra 35₺'e insin bizim millet halaya durur .
arkadaşlar size tavsiyem 3-5 tane alın kenarda kalsın %7 indirim az değil yumurta, süt vs. düşmüş tabi düşmüş diyemeyiz ama ileride artacak bunu biliyoruz en azından
Çok uzun yazmıştım da hem sizin içinizi karartmamak hem de muhalif arkadaşlara dert anlatmaktan yorulacağım için sildim.
Tek diyebileceğim zaman gösterecektir ama olumlu yönde uzun vadeli bir çözüm olmayacak.
hatalı bir karar, vatandaşa yansıyan kısım yok denecek kadar az ancak devlet çok çok ciddi bir bütçeden vazgeçti.
bir kaç sevkiyat dönemi sonrası %10-%20 arasında düşürebilir etkisini şu an görebileceğimizi sanmıyorum.
ancak geçen sürede akaryakıt ve diğer lojistik maliyetlerle yeni zamlar üzerine eklenirse bir esprisi kalmaz.
Bende öyle düşünüyorum bu kdv olayı devlete zarar oldu. İşyerleri önceden %8 alıp devlete veriyordu! Şimdi yine %8 alıp bu sefer %1 verecek. Ben fiyatlara yansıdığını düşünmüyorum dün markete gittim. Süt alıyorum; dedim kdv, çalışan : bize sütçü bir şey demedi dedi.
Ha bu arada o yediğimiz şeyin peynir olmadığına da eminim
Sabah mahledeki markete gittim dayı kdv indirilmiş geçen hafta aldığım fiyatla bu haftaki fiyat aynı bu ürünün niye düşüyormusun dedim verdiği cevap niye zarar edip düşüreyim ki ? Dedim sende haklısın biz mahallemizin esnafı hayır görsün istiyoruz diğer zincir marketlere gitmesin senin yaptıgına bak dedim poşetide ürünüde geri bıraktım barkod okuyucunun yanına. Kıcık oldum migrosa gittim bu sefer.