Samedreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@trchalar; senin örnekler bende de var herkeste de var. Mesele şu bak mesela ukraynaya çoğu en az lise mezunu adamlar bilgili biz halâ üniversite zorlaşsini tartışıyoruz benim fikrim uygulamalı eğitim olsun ilkokul da eline ustalık belgesi üstün başarı belgesi şu normal üstün başarı değil teorik olandan başarısına göre belgeler verilsin. Sadece devlet verecek özel kurum vs.degil bak bakalım işsizlik kalıyor mu adam kendi gitmek istemez üniversiteye istese de zevkine gider vakit gecirim diye. Adam iş beğenmiyor değil elinde zanaati yok ki üniversite okumak zorunda kalıyor bura da aile suçlu bir berber yanında çırak vs. verse memurluk diye zorunlu hayali olmaz kolaya da kaçmaz. Ekonomiye yararı da olur. Millet bellemiş devlete sırtını daya gerisini bosver mantığı. Yüzde 100 bu şekil sistem . Bence işsizlik bir de çok nüfustan da kaynaklı veya nereye baksan kadın eleman alınacaktır yazıyor. Bu da temel sorun tartışılması gereken.
Aynen üni yi ortam mekanı yapalım. Akademik hayatı da bitirelim böylece. Neyse artık yorum yazmıycam cidden yordunuz. Kafanızda nasıl bir ütopya var bilmiyorum ama başarılar dilerim.