deffydark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar gün içinde farklı zamanlarda stres seviyemi ölçmek istediğim zaman genelde 100 üzerinden 70-100 oluyor, nasıl kendimi rahatlatabilirim siz rahatlamak için ne yapıyorsunuz?
(kaynak verileri miband5 ile ölçüyorum)
Teknolojik aşığı biri olarak bir kaynağa %100 güvenmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Eğer stresli biriyseniz bir psikoloğa gidip uzmanında yardım olabilirsiniz.

Lakin kişisel mottom şudur ; Beyin sürekli çalışır hatta uykuda bile eğer sürekli aynı şeyler yapıyorsanız ya da kendinize göre kayda değer bir şey yapmıyorsanız kaygı v.b gibi bir ton parametre devreye giriyor. Bu sebepten ötürü arada farklı aktiviteler yapmak sürekli beyini eğitmek çok önemli bence. ( Örneğin yürümüyorsanız yürüyüş yapın, yürüyorsanız sahil ise doğa da yürüyün. Size göre çok ters şey yapın örneğin bu devletin ücretsiz dans kursları çart çurt yani beyini geliştirin ve meşgul edin.)

Not : Unutmamak gerekiyor ki artık kişisel olayların yanında ülkemizin durumu da belli ve herkesin stres seviyesi olması gerekenden fazla. Fazla olanlardan biri de biziz. Her gün fiyatlara, haberlere yani her şeye bakıp kaygılanıyoruz. Yani bu dönemlerde bu ülkede sıfır stresli olmak mümkün değil. Stresi yok etmeyi değil yönetmeyi öğrenmemiz lazım.