Genel bir cevap yazayım istedim yıllar sonra; Öncelikle bu yolculuk bana çok şey öğretti. Bir çok kişi başarılı oldun mu falan yazmış üstü kapalı geçiştirmiştim. Bence oldum. Çünkü edindiğim tecrübe ve birikim 3 yıl boyunca ayda 10.000₺ vererek satın alınabilecek bir birikim değil. Para ve zaman olarak da şunu anladım. Ne düşünüyorsan ve hedefliyorsan önce zamanı ve maliyeti en az iki ile çarpmak lazım. Ve öğrendiğim en önemli şey şu; para önemsizmiş ama paranın önemsiz olduğunu anlamak için de onu elde etmek gerekliymiş.

Yıllar sonra buraya yeniden neden yazdığımı söyleyim. Ayda bir iki defa forumdaki ödül - çekiliş kategorisine konu açıyorum. Bu konuyu aslında YouTube kanalımın açılışına özel başlığı ile açacaktım ama bir anda bu konu geldi aklıma. O gün yazılan olumlu - olumsuz her şey çok değerliydi. Açacağım konuyu da burada yıllar önce açacağım konuda bu konuya atıfta bulunarak açmak ve siz değerli r10 ailesine küçük bir teşekkür etmek için herkesi yeniden alıntıladım.

Eğer siz de kabul eder ve uygun bulursanız o günlede konuya yazan herkese (aşağıda bir kırmızı çizgi ile belirttim sonradan yazan arkadaşlar da olmuş o çizginin üzerinde kalan ve tek tek yanıtladığım kişiler) 360sosyal.com'dan bir ay boyunca kullanabileceği ve makul ölçüde (DM'den miktarı söylemem uygun olur sanırım kişisel ihtiyaca göre de arttırabilirim) eğer böyle bir sisteme gereksinim duyuyorlarsa bakiye tanımlaması yapmak istiyorum.

Bahsettiğim Ödül - Çekiliş Konu: link

--- o --- o --- o --- o --- o --- o ---

Serdar449 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Büyük değişimler, büyük inanç ve azimle başlar. Deneyin hocam. Zaten denemek, denememekten ne kadar kötü olabilir ki? Yolunuz bahtınız açık olsun.
* İlk cevap yazan kişilerden biriydiniz hocam. Bu yazdıklarınız o kadar motive etmişti ki anlatamam.

AYJANS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yolunuz açık olsun hayırlısı neyse o olsun abicim.
* Çok değerli bir motivasyon kaynağı oldu o gün bu sözlerin her biri

Daniel1336 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1,5 yil sonra asgari ucret 10k olacak boyle giderse zaten...
* Yaklaşmışsınız hocam

canweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eleman lazim olursa burdan bana yaz hayirli yolculuklar
* Ben daha kendim elemanım hocam 18 saat çalışıyorum bazı günler

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başarı şansı %1
* O %1'e inanmıştım o gün. Çok zordu ama inanmıştım. Çünkü başka çarem yoktu.

faruksirin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yolun açık olsun hocam, " Bugün sana inanmayanlar insanlar, yarın seninle nasıl tanıştıklarını anlatacaklar", mutlu günlerde görüşmek üzere
* " Bugün sana inanmayanlar insanlar, yarın seninle nasıl tanıştıklarını anlatacaklar", mutlu günlerde görüşmek üzere Muhteşem bir söz hocam. Yüzlerce kitap ve 1000'lerde motivasyon videosuna bedel. Sizler gibi insanlar ile tanışmak benim için şereftir.

fikiralemi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
en büyük tırmanışlar en küçük adımlarla başlar
başarılar hocam !
* 1.5 yıl hep aşağı gittim hocam. 2 adım ileri 3 adım geri. Sonra 3 adım ileri 3 adım geri. Henüz 4 adım ileri 3 adım geri gidiyorum. Ama verdiğiniz inanç müthişti.

MuratSuhaMakal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aha bir maceracı daha, yolun açık olsun..
* Kendimi bildiğim günden beri hep maceralı geçti hayatım. Yaşadığım şeylerin hatta yaşamadığım ve yaşayamadıklarımın içerisinde bile bir çok macera var diyebilirim.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayatınızı ve projelerinizi aylık kazanacağınız gelir üzerinden hedeflendirdiğiniz sürece başarısız olabileceğinizi garanti edebilirim.
Hedef koyarken kendinize bir başarı hedefi koyun, bir gelir hedefi değil.
Allah yolunu açık etsin...
İnşallah 10 bin lira kısa sürede için küçük bir para olur senin için.
* Bu yazdığınızı 1.5 - 2 sene sonra ancak algılayacak ve anlayacak düzeye gelebildim hocam. Ama şu an iliklerime kadar hissediyorum.

Fringe21 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yolunuz açık olsun,umarım umduğunuzu bulursunuz.
*

Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yolunuz acik olsun hocam.
*

Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Işık ve Sevgiyle....
* Işık kelimesini şimdi farkettim geriye döndüğümde. Çok güzelmiş. Işık; bilim ve inancı bir arada barındırır çünkü. İki kelime ile o zaman vurmuşsunuz da görmemişim.

gencprens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Otobüste yanınızda oturan şahıs;

"Bir zamanlar ben bu adamla yan yana yolculuk yapmıştım" dediği zaman olay tamamdır
* 2008'den beri en arka 4'lü ya da 5'li den sol arka köşeyi alırım. Tek başımaydım ve ağlıyordum o zaman. Ama dediğiniz çok değerli ve kıymetli.

Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yolunuz, şansınız, bahtınız açık olsun. Başarılar diliyorum. Merakla 2020 yılında açacağınız başarı hikayenizi bekliyor olacağız.
* Henüz elle tutulur bir başarımız yok hocam ama en azından yolumu görebiliyorum şu an. Bu konuda linç de yemiştim bir kaç arkadaştan. O da değerli ancak sizler gibi çoğunluk motive edici konuştu. Bu bana büyük bir ümit kaynağı olmuştu.

thenefy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yolunuz açık olsun, 10bin değil 100bin olsun.
* AMİN

baymobile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
başarılar
* Tek bir kelime dahi olsa ihtiyacım vardı o gün. Çok iyi gelmiştir eminim bana.

Ozsoy05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
emin ol imkansız değil, başarılar hep seninle olsun.
* Eyvallah hocam. Emin olmam biraz zaman aldı. Para odaklı çalışmamayı geç de olsa öğrendim. O günkü değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

phpbot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hala baba iskender büyük ama BABA YORGUN
* Yorun sonu hep yorucu hocam. O zamanlarda yazdığım bir yazıyı sizler ile paylaşayım. Yani 1.5 yılımın dolması zamanları: Neden Eve Dönmekten İbarettir Hayat?

ByAsLaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah bahtınızı açık etsin inanırsanız başarırsınız ama dikkatli ve doğru adımlar atmanızı tavsiye ederim.

Harika bir yanıt ve yüzde yüz doğru
* İnanmak felsefede bile ilk sorunsallardan. Bilgi; gerekçelendirilmiş doğru inanç olarak tanımlarlar ilk dönem epistemologları bilgi kavramını. Bilmek için ve gerekçelendirmek için önce doğruluğu sorgulanmayan bir inanç gerekli ve daha sonra doğruluğu sorgulanmalı. O gün olmadığı kadar inançlıydım.

Berkay AKINCI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam 5 sene öncesinde bir işe girişmiştim, etrafımdaki insanlar "Ahahahhaa, patron oldu başımıza, kardeş sektörün a*koycan hadi hadi hadi, boş konuşuyorsun kardeşim, ya Berkay git başka yerde anlat" diyenler tam 2 yıl sonra "Elemana ihtiyaç var mı? BIG BOSS" diye seslenmeye başladılar.
Eğer inanırsan yapabilirsiniz, yolunuz açık olsun (Y)
*

shibacoin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allaha emanet ol
* Allah'a emanet etmiştim kendimi resmen. Ne yapacağımı dahi bilmiyordum. Yanına gittiğim kişi ile telefonda bir kaç defa görüşmüştüm o kadar. Ve İzmir iyi bildiğim bir şehir değildi.

GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aman hocam haberlere çıkacak bişey yapmada Tosuna kardeşmi geliyo yoksa R10 Bank ülkede tek :P

Yolun açık olsun
* Habere çıkmak çok kolaymış hocam onu da anlamış oldum Viral reklam girelim araya @mgtdizayn; kendisine ulaşmanız kafi

Defineci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kadrinin götürdüğü yere giderken her şey gönlünce olsun dostum. Rabbim yolunuzu açık etsin. Herkes ekmeğini helalinden kazansın yeter ki.
* Ne güzel dua etmişsiniz hocam siz. Allah Razı Olsun.

AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ahhhhhhhhhhhh ahhh.....
* Ne anlamda yazdığınızı anlayamamışım Muhtemelen hala daha çözememiş olabilirim. O gün konuyu up'lamanız bile bir kaç kişinin fazladan görmesine ve motive içerikli cümleler yazmasına vesile olmuştur muhtemelen.

stokw adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hadi hayırlısı hocam inşallah bakalım.
düşmeden yürüyemezsiniz unutmayın korkmayın ve asla umudunuzu kaybetmeyin.
* Düşmeden yürünmez
* Korkma
* Umudunu kaybetme

Kısacık cümlede kitaplar dolusu makaleler ile anlatılmayacak bir psikoloji sunmuşsunuz Çok teşekkürler.

Turkhero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
para amaç değil, araç olsun. başarılar dilerim
* Hocam buna o zamanlar kafam hiç basmamış. Bunu anlayana kadar ilk 1.5 sene boşa gitti. Sonradan bunu çok iyi anladım. Keşke o gün farketmiş olsaydım.

----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/
----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/----/-----/

Sadece o gün yazan ve motive eden, öğüt veren, tavsiye eden herkese teşekkür babında yeniden yazmak istedim. Sonradan yorum yapan herkese de topluca teşekkür etmiş olayım.

mhls adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam neler oldu?
worldofsukru adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de merak ettim. Umarım başarılı olmuştur.
fikiralemi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Süre dolmuş hocam umarım hayaliniz gerçek olmuştur. Sağlıklı günler
yigit1907 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
buraya gelmediğine göre 10K geliri oldu gerçekten
bluemanburak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o tanımadığı insan benim ve şuan birlikte arkadaşın köyüne ziyarete geldik . çok yakında burada yeni projelerimiz olacak
mhls adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle olmaz, bir şey anlamadım yeni konu açabilir misiniz detaylıca?
Baştan sona güzelcene anlatıverin uzun uzadıya da okuyalım, bana dürtü atıverin bulur okurum. O zamanlar soluncan gübresi çok pöpülerdi o işe mi girdiniz?
F3rh4t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
inşallah hayallerinize ulaşırsınız ama aynı ülke içerisinde şehir değiştiriyorsanız maceradn başka bir anı kalmıyor
uzay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Süre dolmuş ve hedefe ulaşamamışsın.
Tabi bu hiç bir zaman başaramayacağın anlamına gelmiyor fakat kürsüye çıkıp kesin ifadeler kullanmadan önce bir kez daha düşünmeli insan.

Projende başarılar dilerim.
Sâ'fî adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıldızları hedef alırsan, uçamasan bile göğe yükselirsin. Kesin konuşmak ve bu uğurda mücadele etmek iyidir.
Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Woswos hala garajdamı ?
uzay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mücadele etmek her zaman iyidir fakat kesin konuşup başaramayınca komik duruma düşersin. Bu hep böyledir.
Çapına göre ve ilerleyebileceği kadar hedef seçmeli insan. Aksi halde geriye hayal kırıklığı ve motivasyon kaybı kalır.

Forumda çok fazla girişim öyküsü var.
Başarmış olanlara bakınca yolun başında uçmak yerine geri planda işine adapte olduklarını ve sadece sonucu paylaştıklarını, tavsiyelerde bulunduklarını görüyoruz.

İnsanın başına her şey gelebilir. Hayat inişli çıkışlıdır kuşkusuz.
Fakat zaman içindeki olumlu/olumsuz gelişmelerin savunma mekanizmasına dönüştürülerek mazeret gibi servis edilmesi, başarısızlık gerçeğini asla değiştirmez ve o süreci tecrübeye dönüştürmeyi engeller.
Girişimde bulunacak genç arkadaşlara öneridir ve tecrübe ile sabittir.

Hayal kurun, isteyin fakat ulaşacağınız seviyede olsun.
Cinan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayalleri olan insanları seviyorum, böyle konular gerçekten güzel. Başarılar, ayağınıza taş değmesin.
RuLLeTs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Amaan hayal işte inş cınım" falan deyip her işe burnunu sokanlarda var etrafımda mesela. Cidden hayal kurmak da birşey, belkide başarmanın yarısına geldi bile.. Asalak yaşayan da gördüm ben, ne hedefi ne de idealleri ve hayalleri olmayan insanlar da var..

Hayellere elbet ulaşırsınız, istemekten vazgeçmemek gerek.. Rabbim her daim yanınızda olsun, gönlünüze göre versin inşallah.
Webcim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
r11.net geliyor heralde arkadaş oradan okursunuz gibi bir şey demiş ya..
ULAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şuan gelirim 10k'nın üzerinde, pek de bir şey fark ediyor diyemem.
Hala aynı şeyleri giyiyor, aynı şeyleri yiyyorum. aynı evde yaşıyorum.
Fazlasını buldukça insan daha fazlasını istiyor. Para konusunda tatmin diye bir şey yok maalesef. En fazla anlık tatmin olursun.
2 Gün sornasında ''Ya abi ben ayda 10k yapıyorum da neden 15k yapamıyorum veya neden 20k olmasın'' fikri aklına düşer.
Bu işin sonu yok.
ozgun58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sevgi ve iyilikten ayrılma o seni bulacaktır sadece ona ihtiyacın var
Kapitalist sistemin tüketim toplumuna yutturduğu en büyük yalan İSTERSEN HER ŞEY OLABİLİRSİN sloganıdır.
Sadece istemek hiç bir şeye yetmez, yetenek, koşullar, doğru strateji ve hatta şans istekten daha belirleyicidir.
İşte hayat herkese benzer şeyleri zamanla öğretiyor. O gün açtığın konuya hedefin 10 bin kazanmaksa bunu başaramayacaksın demiştim. Çünkü bu tarz mesajlar genç arkadaşları yanlış etkiliyor. Bugün yazdığın mesajına yanıtım ise bir gün 10 binden çok daha fazlasını kazanacaksın.
Çünkü hayat varılacak bir durak değil. Hayat sürekli yolda olmak. Önemli olan bir durağa varmak değil bir rota üzerinde ilerlemek. Eninde sonunda hepimiz son durak ölüme varacağız. Önemli olan oraya varana kadar izlenilen rotanın, katedilen yolun kendisi.
Artık deneyim kazandıkça kendine daha doğru bir rota çizebilirsin. Hakkında hayırlısı olsun kardeşim.
looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fikir üretirken, proje peşinde koşarken, domain alırken, r10da konu açarken içimizdeki duygular hemen hemen bununla aynıdır. Bu yüzden yadırgayacak pek bir şey yok aslında.

Bence kötü olan bir şey var ki, hayatta her şeyi zarar ederek kazıklanarak boşu boşuna zaman geçirerek öğrenmek zorunda kalıyoruz.
Bizim toplumumuzun birçok olumlu özelliği var. Ama iş yönetimi girişimcilik gibi konularda maalesef çok gerilerdeyiz. Kültürümüzden gelen bazı olumsuz özellikler bizi tökezletiyor.

Bu gibi nedenlerle türkiyede gerçek aile şirketleri, gerçek kurumsallık yok gibi bir şey. Holdinglerin birçoğu hemşehricilik aşiretçilik gibi bayağı bağlar ile ayakta duruyor. Bu ortamda yenilik teknoloji üretimi vs olmaz tabii ki. Sadece fırsatçılık rüşvetçilik topilcilik mobbing akrabacılık hemşehricilik vs yaygın.

Bankalar telekom şirketleri inşaat holdingleri vs VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ gibi metinleri hazır yazdırır. Ama p3z3v3nkler üçkağıtçılık çakallık ile işleri yürütüyor.

Böyle bir ortamda BEN PROJE ORTAYA KOYACAĞIM, BEN DEĞER YARATACAĞIM diyenin fazla şansı yok.
garajdakivosvos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başarılı bir girişimcinin bir sözü vardı. "Yapacağın bir proje için aklındaki süre ve bütçe ne ise iki ile çarp planını ona göre yapın".

Neyse güzel günlerdi. Cahilde açılmış bir başlık ama iyi azimliymişim Teşekkürler r10.net ailesi.
mesobedo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üzme kendini rızık neyse o olur rahat ol takma insanları
bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Insallah hocam. Tek tavsiyem var ortak is yapmayin.