ugrboz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fikir neyin fikri zaten ülkemizde başarılı olan projeler hatta dünyada da çoğu bir diğerinin kopyası veya farklı bir özellik eklenmiş olanı. Sizde zaten yeteri kadar beceri, kaynak ve bilgi varsa bunu gerçekleştirirsiniz. O yüzden benim fikrimi projemi calacaklar bilmem ne kafasından çıkın. Konuya gelecek olursak hiç gerek yok direkt muhattap olmayacağınız müşteriyle iletişimi kesin. Bu kadar uzatıp konuşmaya bile değmez. Ticaret böyle değişik insanların olduğu bir ortam zaten.
Hocam dünyada başarılı olan projelerin birçoğu diğerinin kopyasıysa kopyalanan proje nasıl oluştu acaba bunu bir düşünelim isterseniz. Öyle ya da böyle bir şeyler ilk oluyor. Benim de tescilli/patentli birçok projem var. Kimseden kopyalamadım mesela. Nasıl olsa çalacaklar diyip tüm formüllerimizi, detaylarımızı paylaşalım mı? Ticaret veya toplum açısından insanlar elbette garip. Ancak en azından başkalarının zekasını küçümsemeyerek kendimize ve insanlara faydalı olmaya “çabalayabiliriz” Bence yapmamız gereken bahsettiğiniz rahatlığa erişmek değil insanların başkalarının alanlarına bu kadar rahat girmesini engellemek olmalıdır. Yine de değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏻