Mufugo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beyhan Budak videoları şu anda Spotify da podcast olarak var her sabah işe giderken onu dinliyorum teşekkürler eğer podcastte yok ise bu bölüm izlerim mutlaka.

3 ayı geçti önümüzdeki hafta tekrar kan testine gideceğim
Tamamdır hocam haftaya tekrar gittiğinde doktorunda elbet bakar ama ferritin değeri var, demir düşüklüğünde o da düşüyor ve yeterli demir yoksa alyuvarlar azalıyor ve kansızlık ortaya çıkıyor. Alyuvarların yokluğuda kanda oksijen taşınmasını sağlayan hemoglobinler yapılamıyor ve genel anlamda bir sürü soruna yol açabiliyor.

Demir bağlama kapasiteniz, demir değeriniz, ferritin bunlara iyi bakın, baktırın. Gitmeden de biraz araştırın bilginiz olsun, daha bilinçli hareket edersiniz. Ben düzenli kan bağışlıyordum, ferritin değerim normalin bayağı altında 8 çıkınca doktorum, kan bağışçılarında bu durum gözlenebiliyor dedi, 2 ay sonra tekrar gel dedi ama 2 hafta sonra başka doktora gidip demir ilacı aldım, çünkü artık dayanamıyordum, aşağıdaki belirtilerin 17 tanesi vardı, 3 hafta falan geçti, yavaş yavaş düzene giriyorum şu anda hocam.

https://www.medicalpark.com.tr/ferritin/hg-2182 linkten alıntı;
Alıntı
Ancak normal değerlerin altında olan ferritin miktarı aşağıdaki belirtilere yol açar: