@Stack;
Hocam tebrikler hayırlı olsun. İstinaf tarafını da olumlu olarak sonuçlanacağını düşünüyorum. Size birşey danışmak isterim. Malum biliyorsunuz Website adsense kazançları istisna dışında bırakılmıştı. O tarafta herhangi bir düzenleme veya gelişme mevcut değil. Bize de galiba normal fatura kesme yolu görünüyor gibi görünüyor. Bende faturayı %0 KDV olarak kesme tarafındayım ve gelir vergisi de dilimlere göre artıyor. Bağkur ve sunucu faturasından başka bir giderim maalesef yok ve çok yüksek bir gelir vergisi çıkıyor hesaplamalarıma göre. Siz gelir vergisi konusunda nasıl bir çözüm önerirsiniz? 3. veya 4. dilime giriyorum. O yüzden soruyorum. Teşekkürler.
Merhaba, teşekkür ederim. Ben şahıs firmamı kapatacağım. Vergi Dairesi'ne İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden;
"Web sitem üzerinden (İrlanda mukimi Google Ireland Limited şirketi tarafından işletilen) Google Adsense sistemi ile kazanç elde edeceğimden, bu kazançlarımın 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun Mükerrer 20/B maddesi kapsamında vergilendirilebilmesi için bankada hesap açtırmak istiyorum. Bu nedenle; 318 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği'nin 4. maddesi uyarınca tarafıma "İstisna Belgesi" verilmesini talep ediyorum. Gereğini arz ve talep ederim." şeklinde bir dilekçe ilettim.
İstisna Belgesi verilirse, bankada hesap açtırıp o şekilde devam etmeyi düşünüyorum (ileride inceleme sonucunda bir aksilik çıkarsa, mecburen o zaman dava açacağım görünüyor).
İstisna Belgesi verilmezse, red yanıtı gelirse veya 30 gün içerisinde yanıt gelmezse (zımnen red) bu durumda idarenin bu red işlemine karşı dava açmayı düşünüyorum. Forumda / internette bir çok yorum var fakat idare bu görüşlere değil mahkeme kararına uymak zorunda.
Ya TBMM'ye, CİMER'e, Cumhurbaşkanlığı'na binlerce / on binlerce
talep gidecek ve bu konu kısa zamanda düzeltilecek ya da yargı kararı ile hak kazanılacak. Bu şekilde yeni sisteme geçebilmekten başka aklıma gelen bir çözüm yok maalesef. Firma kurunca gelir vergisi konusu maalesef dediğiniz gibi oluyor. Fiş / gider toplamak ile uğraşılmıyor.